“Ja, mahaluša” u Gradskom kinu u Visokom

U cilju da našim građanima predstavimo i onaj drugi dio pozorišne umjetnosti, onaj zabavniji, duhovitiji i čini se realističniji, Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ 10. februara 2012. godine upriličit će gostovanje pozorišnog hita, predstava „Ja mahaluša“. O mahali i mahalskim dešavanjima, o onome kakvi jesmo i nismo, kakvi bi trebali biti, te o muško-ženskim odnosima Visočanima će se 10. februara u našoj mahali, u mjestu Gradskom kinu sa početkom u 20h, predstaviti glumci Nela Dženesijević, Nenad Tešić, ansambl Kabare, režiserka Mirela Trepanić, te i sama autorica Indira Kučuk- Sorguč.

Vjerujemo kako će Gradsko kino Visoko biti premalo za sve one koji budu željeli pogledati ovu predstavu. Uz dobru partnersku igru, uz odličnu zabavu i smijeh, publika će provesti predivno vrijeme, te barem na trenutak zaboraviti na tmurnu svakodnevnicu. Ovo je i naš svojevrsni poklon publici koja sve ove godine bodri i prati naš rad. „Ja, mahaluša“ do sada je imala preko 40 izvođenja, a vidjeli su je teatroljupci iz Sarajeva, Zenice, Tuzle, Počitelja i drugih bh. gradova. 18. januara u Domu mladih, u Sarajevu preko hiljadu ljubitelja komedije odgledalo je ovu predstavu, a za njeno gostovanje uvijek se traži karta više.

„Ja, mahaluša“ je samo početak, Confero će i u nastavku ove sezone dovoditi i druge predstave profesionalnih pozorišta iz cijele zemlje, te time pružiti mogućnost izbora publici, i našim građanima da po prihvatljivoj cijeni pogledaju neke od najizvođenijih i najposjećenijih predstava.

Confero se pobrinuo i da cijena ulaznice bude prihvatljiva većini sugrađana, te je uz dobru saradnju sa Udruženjem za afirmaciju kulturnih vrijednosti Filter iz Sarajeva, koje potpisuje i produkciju same predstave, omogućio cijenu od 5 KM. Karte za predstavu „Ja mahaluša“ će biti u prodaji već od ponedjeljka 30. januara na biletarnici kina od 12h do 14h, a rezervacije se mogu vršiti putem maila tgconfero@gmail.com.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com