KAD SE POLICIJA PRIMI POSLA Uhapšen! Ko je osoba ko je po centru Sarajeva ‘divljala’ 140 KM na sat?

Podsjećamo, na društvenim mrežama se pojavio snimak vožnje, kojeg je napravio suvozač u automobilu, jednom od glavnih gradskih ulica. U jednom trenutku brzinomjer je pokazao da vozilo ide 140 kilometara na sat
Vozač koji je u ulici Obala Kulina bana, u centru Sarajeva, vozio brzinom od 140 kilometara na sat, je uhapšen, potvrđeno je za Oslobođenje iz MUP-a KS. Radi se o osobi inicijala K. M. iz Sarajeva, rođenoj 2000. godine.

– Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog prekršaja, policijski službenici Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali vozača koji se sumnjiči za prekršaj enormnog prekoračenja brzine u Sarajevu, ulica Obala Kulina bana, te je pozvan u službene prostorije radi uzimanja izjave. Protiv njega će biti poduzete zakonom propisane mjere, kazao nam je Mirza Hadžiabdić iz Ureda za odnos s javnošću MUP-a KS.

Podsjećamo, na društvenim mrežama se pojavio snimak vožnje, kojeg je napravio suvozač u automobilu, jednom od glavnih gradskih ulica. U jednom trenutku brzinomjer je pokazao da vozilo ide 140 kilometara na sat.

Na ovu objavu, između ostalih, reagovao je i bh. oskarovac Danis Tanović porukom na Twitteru.

– U ovoj je ulici nedavno nastradao moj sin koji se još uvijek oporavlja od posljedica nesreće. Do kada ćemo dozvoljavati da se ovakve stvari dešavaju? Postavite ležeće policajce po cijeli gradu, povečajte kazne, stavite kamere I za mjesec dana ćemo imati notmalan grad, napisao je Tanović.

U ovoj je ulici nedavno nastradao moj sin koji se još uvijek oporavlja od posljedica nesreće. Do kada ćemo dozvoljavati da se ovakve stvari dešavaju? Postavite ležeće policajce po cijeli gradu, povečajte kazne, stavite kamere I za mjesec dana ćemo imati notmalan grad.