KAKO JE KONAKOVIĆ NAJAVIO: Doktor iz BiH i majka s dvoje djece stigli iz Gaze u Sarajevo

Četvero ljudi, srodnika državljana Bosne i Hercegovine koji su ostali u Gazi, večeras su stigli u Sarajevo.

Na aerodromu su ih dočekale porodice, a među njima i oni koji su ranije došli u BiH. Srca su im sada, poručuju, smirenija, ali da ne mogu biti duše zbog drugih rođaka, prijatelja i komšija koji su ostali tamo.

Ibrahim El-Ran je večeras dočekao svoga oca. U prošloj evakuaciji iz Gaze su spašene njegova majka i sestra.

“Hvala svima koji su radili na ovome. Biće mi puno srce. Brinemo se i za rodbinu i ostale stanovnike Gaze, to je užasno što se dešava. Ne možemo biti mirne duše”, rekao je Ibrahim.

Suze radosnice i olakšanja viđene su na licima porodica. Ovoga puta stigli su majka s dvoje djece i Ibrahimov otac ljekar Mohamed El Ran, prenosi N1.

Ministar Elmedin Konaković kazao je ranije kako su imali problema s njihovim dolaskom i da je riječ o ljudima koji su bili na prvom spisku.Pojasnio je da su naišli na tehničke probleme u smislu dužine trajanja odluke koja je istekla.

“Vrlo brzo, u nekom rekordnom roku, kolega Nenad Nešić i Ministarstvo sigurnosti BiH, Ured za zakonodavstvo, predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto i svi zajedno na Vijeću ministara donijeli smo novu odluku o njihovom ulasku i boravku. Važno je napomenuti da su to osobe za koje su izvršene sigurnosne provjere, ne predstavljaju nikakvu bezbjedonosnu smetnju”, naveo je Konaković.