KAMENČIĆ PRI KOŠENJU TRAVE POGODIO STAKLO NA AUTOMOBILU

Šta se može dogoditi pri košnji trave, pokazuje primjer parkiranog automobila Index kolumnista Gorana Vojkovića, koji je jutros našao razbijeno staklo i uz njega ekipu lokalnog ivanićgradskog komunalca, koja je odmah došla evidentirati štetu.

Kod košnje trave kamenje zna poletjeti tako jako da razbije staklo automobila – i to tako da se potpuno raspe, kako je prikazano na slici. Nije ni previše rijetka pojava – kamenje zna letjeti kod košnje, pa udariti i parkirani automobil.

Ovaj put je kod košnje stradalo staklo, odmah je došla druga ekipa lokalnog komunalca koja je fotografirala oštećenje i za par sati je ispunjene obrasce s opisom događaja poslala osiguravatelju.

U pitanju je naime šteta na parkiranom automobilu od strane radnog stroja koji ne ide prometnicom, pa su i obrasci za osiguranje nešto drugačiji nego kod prometne nezgode.

U svakom slučaju, ako imate peh da vam se nešto ovako dogodi – fotografirati, ispuniti obrasce za osiguranje i odvesti na servis koji će riješiti trošak s osiguravajućom kućom. Naravno, ako imate i malo sreće pa nađete nekoga tko korektno prizna štetu i brzo odradi formalnosti kako je napravio lokalni Komunalni centar.

Udarac i malog kamena može biti vrlo jak dakle, kada netko kosi, bolje je ne biti blizu piše Index.