Karadžićev studentski dom za vješanje, strijeljanje, silovanje

PIŠE: Srđan PUHALO

Budući stanovnici studentskog doma „Dr Radovan Karadžić“ su rođeni poslije rata i oni su djeca Republike Srpske. Oni su djeca svetosavlja i insistiraće da se dom osvješta i da se redovno slavi krsna slava.

Oni ne vjeruju da je u Prijedoru ubijeno preko 3000 civila i 102 djeteta. Njih neće interesovati ko je Milan Lukić i zašto je sa svojim „Orlovima“ u Višegradu zapalio 65 živih žena, dece i starijih muškaraca. O tome šta se dešavalo u Sušici pored Vlasenice ili u KPD Foča neće ništa znati.

Oni znaju da se u ratu gine.

Kada budu vodili ljubav u sobama studentskog doma „Dr Radovan Karadžić“ neće razmišljati o silovanim Bošnjakinjama u hotelu „Vulina vlas“ ili „Karamanovoj kući“.

Oni znaju da su četnici antifašisti.

Kada budu jeli u menzi novog doma neće im pred oči izlaziti zatočeni Bošnjaci i Hrvati u Keratermu, Omarskoj, Trnopolju ili na Manjači.

Srđan Puhalo
Srđan Puhalo

Dok u čitaonici budu spremali ispite neće se zapitati zašto su skoro sve džamije u Republici Srpskoj nove i zašto niko nije odgovarao za rušenje 16 džamija u Banjaluci, jer njih ezan nervira.

Oni će znati da je Haški tribunal politički sud koji postoji zbog satanizacije i kažnjavanja Srba. Biće uvjereni da je Krajišnik nevino osuđen, a da je Slobodan Milošević namjerno ubijen u zatvoru.

Srebrenicu će opisivati kao veliki zločin, koje su osmislile strane obavještajne sile, a nikako kao genocid.

Vjerovaće Matiji Bećkoviću.

Oni će slušati, gledati o stradnjima Srba u ratu na RTRS-u, na slavama će slušati o ratnim dogodovštinama svojih očeva, djedova, ujaka, stričeva, komšija i prijatelja. Znaće sve o probijanju koridora, ali će im u rijetkim trenucima pričati o švercu nafte, cigareta, oružja i municije i to samo kada budu govorili o lokalnim tajkunima.

To se ne radi u odbrambeno- otadžbinskom ratu.

Za njih će Radovan Karadžić prvi predsjednik Republike Srpske, vrhovni komandant njenih oružanih snaga i mučenik.

Stanari sudentskog doma „Dr Radovan Karadžić“ neće imati nikakavih problema sa snom, spavaće kao zaklani!

Vezani članci

O Štulićevim fazanima

Visokoin.com

Davora i Adisa ubila je država koja je kao stvorena za kriminal

Visokoin.com

Esad Duraković: Politizacija vjere i sakralizacija politike

Visokoin.com

Cenić: Zanoćiš u BiH, ustaneš u potencijalnom kalifatu

Visokoin.com

SRĐAN PUHALO: Milenijumski ciljevi jednog oca

Visokoin.com

Dragan Bursać: Zagrobni život Donne Ares

Visokoin.com