Karate klub “Visoko” i Karate klub “Fudokan” osvojili 30 medalja

U nedjelju, 20.11.2011. u Zenici je Karate klub „Kumite“ bio domaćin Prvog karate prvenstva „Međunarodni dan djeteta u Zenici – 2011“. Na ovom prijateljskom takmičenju učešće je uzelo 5 klubova iz tri grada Zenice, Visokog i Vareša sa 100 takmičara i takmičarki koji su nastupali u kategorijama i disciplinama po pravilima tradicionalnog karatea. Ovim prvenstvom Karate klub „Kumite“ je obilježio i svoj prvi rođendan.

Karate klub “Visoko” i Karate klub „Fudokan“ su na ovom prijateljskom takmičenju nastupili zajedno, kao predstavnici Općine Visoko sa 18 takmičara i takmičarki, gdje je osvojeno 30 medalja ( 7 zlatnih, 10 srebrenih, 13 bronzanih).

Ovo prvenstvo je pored više prijateljskog, nego takmičarskog nadmetanja, bilo i kao jedan jači trening za nekolicinu reprezentativaca koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Beogradu od 14. do 19. decembra ove godine, dok je za ostale poslužilo za sticanje takmičarskog iskustva.
U idućih 20 dana Visoko će biti centar BiH u karateu. Tako već u nedjelju 27. novembra će se održati trening reprezentacije BiH u tradicionalnom karateu, dok će od 8. do 11. decembra se održati VII Tradicionalni karate seminar, kojeg će voditi prof Dr Ilija i Vladimir Jorga, koji ove godine slave 50. godina u karateu.

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO / Doc.dr. Mehmed Kardaš promovisao svoje djelo u Hrvatskoj

VISOKOIN.COM

Medresa “Osman-ef. Redžović” ispratila 27. generaciju maturanata

VISOKOIN.COM

RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

VISOKOIN.COM

Na današnji dan otišao Maršal: Ovo su posljednje riječi druga Tita

VISOKOIN.COM

VISOKO / Obilježeni Dan šehida i Dan otpora agresiji

VISOKOIN.COM

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM