Kiseljak: Građani za kazne duguju milion maraka

Policija na području Srednjebosanskog kantona oduzela je VW golf od Zorana B. (46) iz Kiseljaka, nakon što je skrivio saobraćajnu nesreću koja se dogodila u mjestu Brestovsko i to upravljajući automobilom koji nije registrovan.

Provjerom njegovih podataka u prekršajnoj evidenciji utvrđeno je da je Zoran višestruki povratnik u kršenju saobraćajnih propisa te da je “sabrao” 1.140 KM neplaćenih kazni, prenosi “Faktor.ba”.

Budući da dosadašnje izrečene mjere nisu postigle svrhu kažnjavanja te da je nastavio sa vršenjem najtežih prekršaja, automobil mu je oduzet. Uz zahtjev sudu za pokretanje prekršajnog postupka, biće predloženo trajno oduzimanje vozila.

Oduzimanje vozila vozačima koji su skloni kršenju saobraćajnih propisa vrši se u okviru policijske akcije MUP-a SBK, s ciljem unaprjeđenja stanja bezbjednosti u saobraćaju.

Vozila se oduzimaju osobama koje se pojavljuju kao izvršioci prekršaja kao što su upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, vožnja bez položenog ispita, upravljanje vozilom bezobzirnom brzinom, upravljanje neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom.

“U dosadašnjem toku ove aktivnosti na području PU Kiseljak oduzeto je osam motornih vozila od osoba koje su se pojavljivale kao izvršioci najtežih saobraćajnih prekršaja i ova praksa će biti nastavljena i ubuduće, kako je to i dogovoreno na sastanku sa predsjednicima općinskih sudova.

Akcija već daje rezultate u pogledu smanjivanja broja saobraćajnih nesreća”, kazao je za Faktor Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

Inače, prema podacima MUP-a višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekrašaja dužni su više od milion maraka za neplaćene kazne.

Da problem sa prekšiocima saobraćajnih propisa zaista ima velike razmjere svjedoči podatak da je policija u protekla dva mjeseca oduzela 400 saobraćajnih dozvola i to mahom zbog vožnje u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom opojnih sredstava, a zabilježen je i značajan broj slučajeva vožnje bez položenog vozačkog ispita.

Vezani članci

Potpisan ugovor o obnovi kuća u Kiseljaku

VISOKOIN.COM

Drama jutros u Kiseljaku: Planula benzinska pumpa “Trgotank” (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Ringišpil: Dosad 17 uhapšenih u Visokom, Kiseljaku, Ljubuškom, na Palama…

VISOKOIN.COM

Policajac u Kiseljaku spasio dva mlada života

VISOKOIN.COM

Pješak iz Visokog zadobio teže tjelesne ozljede

VISOKOIN.COM

Mještani Kiseljaka zabrinuti zbog dolaska Arapa

VISOKOIN.COM