Kolika kazna prijeti Georgini zbog kršenja pravila oblačenja u S. Arabiji?

Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo preselili su se u Saudijsku Arabiju gdje vladaju stroga pravila odijevanja kojih se svaka žena mora pridržavati.

Naime, kodeks odijevanja u ovoj zemlji nalaže “skromnost i pristojnost”, dakle, ne smije se nositi pripijenu ni prozirnu odjeću. U javnosti bi Georgina trebala nositi abaju, tradicionalnu dugu tuniku tamne boje.

Georgina i Ronaldo već mjesec dana žive pod novim pravilima, no manekenka je nedavno na večeri sa zaručnikom prekršila pravilo odijevanja, pojavivši se u kratkoj suknji, zbog čega joj prijeti novčana kazna.

Kolika je novčana kazna?

Za prvi prekršaj kodeksa odijevanja, osoba koja je u posjeti toj zemlji mora platiti novčanu kaznu od 100 rijala, odnosno oko 25 eura. Ako ponovno prekrši pravilo, kazna je 200 rijala, odnosno 50 eura.

Podsjetimo, Georgina i Ronaldo su sa svojom obitelji, prijateljima i osobljem odsjeli u luksuznom hotelu s pet zvjezdica gdje borave već mjesec dana dok čekaju useljenje u novi dom. S obzirom koliko će platiti samo smještaj u tom hotelu, manekenka se vjerojatno ne zamara s novčanom kaznom.

Vezani članci

Cristiano Ronaldo mogao bi nastaviti karijeru u Saudijskoj Arabiji

Visokoin.com

Cristiana Ronalda prati 250 milijuna ljudi

Visokoin.com

Irina Shayk: Uz Ronalda sam se osjećala ružnom!

Visokoin.com