Komentator HRT izazvao buru reakcija pred EURO, hoće li i dalje prenositi utakmice

Bivši fudbaler Joško Jeličić, koji radi kao komentator na HRT-u, prije početka Evropskog prvenstva iznio je niz uvrjedljivih komentara na račun reprezentacije Srbije, čime je podigao buru u javnosti i natjerao javni servis Hrvatske da se oglasi.

HRT se ogradio od njegovih izjava.

– Navedeni stavovi nisu stavovi Hrvatske radio-televizije – prenio je Index.hr odgovor koji je dobio.

Oni, međutim, nisu saznali da li će Jeličić biti sankcionisan ili će nastaviti da komentariše EURO.

Srbija u nedjelju igra prvi meč protiv Engleza, a bivši fudbaler se nije koncentrisao na igru igru našeg tima, već je rekao da kod Srba “dugo nismo vidjeli ko je s kim, ko koga”.

– Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli ko je s kim, ko koga i tako – rekao je on

I to nije bilo jedino sporno u njegovoj izjavi, pošto je Jeličić komentarišući analize da Hrvatskoj nedostaje brzina u odnosu na konkurente objasnio da je tako jer Hrvatska nije imala afričke kolonije.

– Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Ko je brz u Španiji? Lamin Jamal i Niko Vilijams. Francusku neću ni da spominjem. A Žeremi Doku u Belgiji? Hoćemo da šaljemo djecu u Afriku umjesto u Irsku? – kazao je i dodao:

“S obzirom na podatke Hrvatskog udruženja poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok igri – rekao je on.