Korisnici Hotmaila nisu mogli pristupiti računima

Korisnici Outlook i Hotmail mail servisa nisu mogli pristupiti svojim računima zbog greške koja se pojavila jutros. Microsoft je potvrdio ovu informaciju te se porukom obratio korisnicima objasnivši da rade na popravljanju servisa.

Microsoft je trenutno u procesu prenošenja milona Hotmailovih korisnika na nove Outlook.com račune. Problem je počeo u utorak navečer, a Microsoft je potvrdio da imaju problem u 21:35 sati.

Prema izvještajima, neki korisnici nisu mogli vidjeti mailove na svojim računima, dok drugi nisu mogli nikako pristupiti računu.

“Rješavanje problema traje duže nego što smo se nadali. Izvinjavamo se zbog dužeg prekida u radu servisa”, objavio je Microsoft status na svojoj zvaničnoj stranici danas.

Hotmailovi korisnici će biti prebačeni na novi Outlook.com servis, ali mogu zadržati svoju Hotmail.com adresu ako žele. Ovaj korak je napravljen kao pokušaj Windowsa da se vrati u igru nakon što je pao zbog konkurencija poput Googlea, čiji je Gmail servis postao nevjerovatno popularan otkako je uspostavljen 2004. godine.

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com