KORMANU ISTEKAO MANDAT Federalni ministar policije Ramo Isak: Vahidin Munjić novi v. d. direktora FUP-a

Vahidin Munjić, policijski službenik u kabinetu direktora Federalne uprave policije (FUP), bit će imenovan za novog v.d. direktora ove ustanove. Ovu informaciju za Avaz potvrdio je Federalni ministar policije Ramo Isak.

– Pošto je istekao mandat Ensadu Kormanu s Munjićem smo odmah obavili razgovor kao i sa ostalim kandidatima koji ispunjavaju uvjete za direktora FUP-a.

 

Također, i sam Korman je predložio Munjića tako da su svi saradnici bili za to da je predloženi najbolja osoba u ovom momentu za tu poziciju. Moram naglasiti da taj mandat traje samo tri mjeseca – kazao je minsitar Isak.

 

Dodao je da će se potruditi da u tom vremenu Parlament Federacije BiH što prije okonča proceduru izbora Nezavisnog odbora kako bi se mogla ubrzati procedura raspisivanja i odabir novog direktora FUP-a.

 

– Kada je u pitanju izbor Munjića za direktora FUP-a i ja sam za to da on dođe na to mjesto – rekao je Ramo Isak.

 

Kada je riječ o Svevladu Hoffmanu, aktuelnom savjetniku direktora GP BiH, koji je predložen za direktora FUP-a, Isak kaže da ima informaciju da taj konkurs ne može da se sprovede do kraja, jer je istekao.

– Dao sam zadatak svojim saradnicima da provjere ove navode te da najdalje do petka pripreme sve vezano za taj dio pa da imam pravu informaciju. Ali, sve što bude u skladu sa Zakonom bit će ispoštovano i urađeno. Cilj nam je da se radi u skladu sa Zakonom i da FUP dobije što kvalitetnijeg direktora – naglasio je Isak.