Kosor: Ništa nas neće spriječiti da izađemo na izbore

Predsjednica HDZ-a i Vlade RH Jadranka Kosor večeras nije potvrdila ni opovrgnula neslužbenu informaciju HTV-a da je HDZ-u na zahtjev DORH-a blokirana imovina.

“Od izvora od kojih ste dobili informaciju tražite i potvrdu. Znate ko to jedini može potvrditi ili opovrgnuti, a ja moram postupati u skladu s hrvatskim zakonima i propisima”, rekla je Kosor novinarima ispred sjedišta HDZ-a, gdje je došla, po pisanju medija, nakon objave vijesti o blokadi HDZ-ove imovine.

Novinarima je odgovorila da “to neće obeshrabriti stranku”. “Ovo je zaista teško razdoblje, ali izaći ćemo iz toga i dalje biti prvi u borbi protiv korupcije i kriminala”, poručila je Kosor.

Izrazila je punu potporu nezavisnim institucijama da rade svoj posao prema svima i u svim smjerovima zašto se, istaknula je, HDZ opredijelio.

“Mi sada nosimo najteži teret borbe protiv korupcije, ali sam sigurna da će sve doći na svoje”, rekla je Kosor.

Ustvrdila je kako čvrsto podupire borbu protiv korupcije i da ništa neće spriječiti HDZ da izađe na izbore.

“Borba je teška i znam da sam osobno dala veliki doprinos i potpuno sam mirna, i ništa nas neće spriječiti da izađemo na izbore”, odgovorila je Kosor.

Istaknula je kako bi željeli da imaju ravnopravan ulaz, medijski i u svakom drugom smislu i da uđu u ravnopravnu političku borbu. Ali, dodala je, situacija je takva kakva jest i mi smo za kampanju i ostalo pripremljeni.

(VisokoIN/Fena)