Marissa Mayer najtraženija žena u svijetu internet tehnologije

Meyer se pridružila Googleovoj ekipi još 1999. godine, kada su joj bile svega 24 godine. Bila je jedna od prvih 20 zaposlenika Googlea i u to vrijeme jedina žena u tvrtki. Nakon više od deset godina koje je provela kao jedna od najboljih inženjerki, promovirana je na mjesto dopredsjednice. Stručnjaci se slažu – samo je pitanje vremena kada će zasjesti na čelo Googlea.

“Pretraživanje na internetu još je uvijek u svojim začecima. Postoje nova otkrića gotovo svaki dan. Danas možete pretraživati fotografije, knjige, filmove – sve je personalizirano”, objašnjava Mayer te dodaje da je i danas, možda više nego ikada, opčinjena internetom i svim njegovim mogućnostima.

Nakon što je diplomirala 1999. godine, dobila je 14 ponuda za posao. Odmah je prihvatila onu iz Googlea, a kaže da nikada nije požalila svoju odluku.

“Uvijek sam radila nešto i nije postojalo gotovo ništa na što nisam bila spremna. Smatram da ljudi na taj način rastu i razvijaju se. Čak i kada pomislite da nešto ne možete učiniti, morate biti ustrajni i rezultati će doći sami od sebe”, objašnjava Mayer.

Koji je njezin savjet za uspjeh? Trebate biti ono što jeste. Uz to, vrlo je važno da radite s ljudima koji vjeruju u vas i pružaju vam podršku, tvrdi Mayer te dodaje da nije važno da poslodavac u vama vidi samo priliku da tvrtka napreduje, već mora biti spreman ulagati u vas i dati vam prostora da se dokažete i napredujete.

(VisokoIN)