Mesić: Svaka demokracija ima svog Dodika i Čovića

Stjepan Mesić je čest gost u BiH. Ako govorimo o stajalištima, onda nema dvojbe o onome što godinama i dosljedno zastupa bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Naime, Mesić cijeni kako svaka moderna demokracija ima svog Dodika i Čovića, ali i sasvim legitimne mehanizme obračuna protiv opstrukcionizma.

„Zašto bi netko morao biti u vladi ako ne može sa svojim partnerom iskreirati jedan program, jednu platformu na koji način misle voditi jednu zemlju“, kaže Mesić.

Iznenadni susret s bivšim predsjednik Republike Hrvatske iskoristili smo kako bi nam dao svoj komentar na odluku hrvatskog pravosuđa o skorom puštanju Fikreta Abdića na slobodu. „On je dvije trećine kazne izvršio i stekao je uvjete za uvjetni optust, mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema“, smatra Mesić.

Jasno je kako se sa ovim posljednjim dijelom izjave hrvatskoga predsjednika neće složiti najveći dio Krajine, posebno svi oni koji su na vlastitoj ili koži svojih najmilijih osjetili izdajničku čizmu paradržave AP ZB i ideologa te tvorevine Fikreta Abdića, javila je FTV.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com