„Metallon“ i „Hassul“ partneri u opremanju učionica Gimnazije „Visoko“

Naše uspješne kompanije „Metallon“ i „Hassul“ pridružili su se timu društveno odgovornih kompanija koje su odlučile učestvovati u ovom važnom projektu za našu školu i našu zajednicu.

Obje kompanije kupile su LED televizore, kojim će biti opremljene još dvije učionice, a naši učenici će dobiti bolje uslove za učenje i napredovanje u obrazovnom procesu.

Metallon je visočka kompanija koja je pionir u proizvodnji i ugradnji kovane i inox bravarije. Prateći zahtjeve evropskog, ali i domaćeg tržišta, izrodio se i novi brend ove kompanije stepenice.ba, koji se bavi izradom unikatnih stepenica i ograda od drveta, stakla, inoxa, lima i željeza.

O kvalitetu i originalnosti proizvoda ove kompanije govori i činjenica da su Metallonovi proizvodi pronašli tržište i u zemljama Zapadne Evrope. Najveće priznanje kompaniji, našem gradu, ali i državi je odlazak na najveći sajam privrede u svijetu EXPO 2020 u Dubaiju, koji će se desiti u januaru 2022. Vlasnik kompanije je naš bivši učenik.

Hassul d. o. o. je knjigovodstveni servis koji sa uspjehom posluje još od 1996. godine. Pored Visokog svoje poslovnice ima u Brčkom, Ilijašu i na Ilidži. Treba napomenuti da su zaposlenici i rukovodstvo ove kompanije sa radošću prihvatili učešće u projektu, jer dobar dio zaposlenika su naši bivši učenici.

Vezani članci

Franjevačka gimnazija u Visokom – gradilište ujedinjene Bosne i Hercegovine

Visokoin.com

Najtužnija kolona kreće danas: U Potočarima će smiraj naći još 30 žrtava genocida

Visokoin.com

Svečana akademija povodom 20 godina KRG “Visoko”

Visokoin.com

Grad Visoko odobrio organizacijama civilnog društva i nevladinim organizacijama 115.000KM

Visokoin.com

Vlada ZDK finansira dva programa fokusirana na smanjenje nezaposlenosti

Visokoin.com

Asocijacija arhitekata u BiH podržala inicijativu za zatvaranje ulice Čaršijske u Visokom

Visokoin.com