„Metallon“ i „Hassul“ partneri u opremanju učionica Gimnazije „Visoko“

Naše uspješne kompanije „Metallon“ i „Hassul“ pridružili su se timu društveno odgovornih kompanija koje su odlučile učestvovati u ovom važnom projektu za našu školu i našu zajednicu.

Obje kompanije kupile su LED televizore, kojim će biti opremljene još dvije učionice, a naši učenici će dobiti bolje uslove za učenje i napredovanje u obrazovnom procesu.

Metallon je visočka kompanija koja je pionir u proizvodnji i ugradnji kovane i inox bravarije. Prateći zahtjeve evropskog, ali i domaćeg tržišta, izrodio se i novi brend ove kompanije stepenice.ba, koji se bavi izradom unikatnih stepenica i ograda od drveta, stakla, inoxa, lima i željeza.

O kvalitetu i originalnosti proizvoda ove kompanije govori i činjenica da su Metallonovi proizvodi pronašli tržište i u zemljama Zapadne Evrope. Najveće priznanje kompaniji, našem gradu, ali i državi je odlazak na najveći sajam privrede u svijetu EXPO 2020 u Dubaiju, koji će se desiti u januaru 2022. Vlasnik kompanije je naš bivši učenik.

Hassul d. o. o. je knjigovodstveni servis koji sa uspjehom posluje još od 1996. godine. Pored Visokog svoje poslovnice ima u Brčkom, Ilijašu i na Ilidži. Treba napomenuti da su zaposlenici i rukovodstvo ove kompanije sa radošću prihvatili učešće u projektu, jer dobar dio zaposlenika su naši bivši učenici.

Vezani članci

Josip Pejaković: Visoko će tek pokazati svoj potencijal

VISOKOIN.COM

Nesvakidašnja priča iz Visokog: Arman i Alma se upoznali u autobusu, pa odlučili da njime idu na vjenčanje

VISOKOIN.COM

Admir Babić (SDP): Mještani Dubrava su mi poslali ove slike, vrijeme je da se konačno riješi ovaj problem

VISOKOIN.COM

Program obilježavanja 29.augusta – Dana Grada Visoko

VISOKOIN.COM

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM