Meteorolozi upozoravaju na velike promjene koje stižu u BiH

Grupa meteorologa javlja da će u Bosnu i Hercegovinu uskoro stići hladna fronta, koja će donijeti kišu i hladno vrijeme.

– Hladna fronta je pred vratima. Za nekoliko sati donosi jaču kišu, lokalno praćenu grmljavinom sjeverozapadu i zapadu Bosne. Do jutarnjih sati i području Hercegovine.

Padavina će sutra prolazno biti i u ostatku zemlje ali znatno manje u odnosu na zapadne i južne krajeve. Što istočnije to siromašnije, tako da bi dobar dio sjeveroistoka i istoka Bosne prošao uz mizernu količinu kiše – objavili su na bhmeteo.

Količina na sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu BiH od 20 do 50 litara po metru kvadratnom, uz lokalno jače pljuskove sa grmljavinom . U ostatku zemlje simbolične količine kiše.

– Vjetar će u narednim satima postepeno jačati, sve do dolaska padavina. Sa dolaskom padavina, noćas najprije u Krajini a sutra tokom dana i u ostatku zemlje vjetar u postepenom slabljenju.

Sa dolaskom hladne fronte temperature u blažem padu. Sutra malo svježije nego danas, dovoljno za prolazno snijeg na višim planinama – objavili su.