Ministar Trifunović u Visokom ozvaničio početak kantonalnog takmičenja iz matematike

U organizaciji Pedagoškog zavoda Zenica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, u Gimnaziji Visoko održano je 18. kantonalno takmičenje iz matematike za učenike srednjih škola. Prigodnom programu visočkih gimnazijalaca su prisustvovali, pored predstavnika srednjih škola učesnica, Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda Zenica i Mirko Trifunović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

ministar_zdk2

Na takmičenju učestvuju matematičari-srednjoškolci koji su ostvarili najbolje rezultate na općinskim takmičenjima. Direktorica Selmanović je, ovom prilikom, uputila čestitku i riječi zahvale profesoru matematike u visočkoj Gimnaziji Fuadu Šećeroviću, koji uskoro odlazi u penziju, na svemu što je učinio u svom dugogodišnjem radu, kao i za doprinos u pripremama mladih matematičara za takmičenja i olimpijade što godinama rezultira odličnim plasmanom matematičara na svim nivoima.

ministar_zdk3

-Učestvujući na kantonalnom takmičenju iz matematike, vi ste već pobjednici. Zato vam čestitam što uspjevate pokazati svoje znanje i što imate energiju da se, kontinuirano, bavite ovom naukom. Postati matematičar ne znači samo naučiti teoreme, to znači i osposobiti se da samostalno donosite odluke i rješavate probleme kroz život, istakao je ministar Mirko Trifunović.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com