Mirza Ganić dobio podršku, naredne četiri godine vodi SDA Visoko

Sinoć je održana Izborna-Konstiruirajuća Skupština GO SDA Visoko, koja je pokazala ozbiljnost, jedinstvo i snagu. Birao se predsjednik, tri potpredsjednika i članovi Izvršnog odbora.

Dosadašnji predsjednik SDA Visoko i gradonačelnik Mirza Ganić dobio je jednoglasnu podršku delegata Skupštine da i u naredne četiri godine vodi pobjednički tim SDA Visoko.

Za potpredsjednike su izabrani ministar MUP-a ZDK Vračo Emir, privrednik Semić Esad, te brigadir u penziji i magistar političkih nauka Dervišević Nihad.

Nova imena koja zaista predstavljaju osvježenje u SDA Visoko ali i cjelokupnoj političkoj slici našeg grada, koja su tajnim glasanjem izabrana za članove Izvršnog odbora su Dervić hfz. Zijad, Klančević dr. Muniba, Anisa Hadžimejlić, mladi doktor tehničkih nauka iz oblasti mašinstva i docent na Mašinskom fakultetu UNSA Muhamedagić Kenan, te doktorant i viši asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu UNSA Omanović Rasim. Također, za članove Izvršnog odbora izabrani su i Džafić Emir, Ramić Vahid, Hakanović Edin, Skeleđija Edin, Ihtijarević Amila, Smailagić Nihad, Čučuk Mirsad i Breščić Zijad.

U svom radu, Skupština je izabrala delegate za Skupštinu KO SDA ZDK, te dala prijedloge za predsjednika, potpredsjednike i članove KIO SDA ZDK.

Almir Ljeskovica, doktorant ekonomskih nauka, te vanjski saradnik na IBU, u narednom periodu će obnašati funkciju generalnog sekretara GO SDA Visoko.

Nakon Skupštine, upriličen je i svečani prijem za sve delegate, članove mjesnih ogranaka, bivše predsjednike i osnivače.

Vezani članci

SDA Visoko: Spremni i jedinstveni ulazimo u kampanju za lokalne izbore

Visokoin.com

Otvorena novoizgrađena škola u Goduši

Visokoin.com

Područna škola “Goduša” nije otvorena u najavljenom roku

Visokoin.com

Gradonačelnik Ganić u posjeti ministru unutrašnjih poslova ZDK

Visokoin.com

Mirza Ganić: Visoko je predivni grad s velikim potencijalom!

Visokoin.com

EMIR VRAČO PREUZEO DUŽNOST MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Visokoin.com