Mirza Ganić: Radimo na tome da pojeftinimo vodu

Za Hayat TV govorili su Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog, te Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda. Govorili su o tome kako su se snašli na ovim funkcijama, šta su uradili i šta tek planiraju.

Ganić je kazao da su u Visokom zatekli dug od 1,8 miliona KM koji su vratili.

“Nemamo duga ni prema kome. Uspjeli smo potpisati ugovore sa dobavljačima iz segmenta kapitalnih ulaganja. U 2022. smo ušli sa milion KM, vratili dug od 1,8 miliona i realizovali različit spektar projektnih aktivnosti. Naš rad se ogleda u onome o čemu smo govorili u predizbornoj kampanji. Svojim radom pokazujemo da ono što smo obećali realizujemo i idemo redom. Jedan od takvih stvari jeste snižavanje cijena građevinskih dozvola koje su jeftinije 30 posto, obezbijedili smo svim građanima besplatnu javnu rasvjetu” – rekao je Ganić.

Pojeftinjenja cijene vode i komunalnih usluga u Visokom?

Istakao je da očekuje da je saniran veliki dug Doma zdravlja koji je opremljen u značajnoj mjeri novom opremom. Istakao je i da u Visokom nije poskupio plin za razliku od drugih gradova jer je grad sufinansirao razliku u cijeni.

“Radimo na tome da pojeftinimo vodu. Iznašli smo modele, promijenili smo upravu u komunalnom preduzeću, u fazi smo izrade cjenovnika. Visoko je i poljoprivredni grad, 460.000 KM smo uložili u prošloj godini za podršku poljoprivrednoj proizvodnji” – dodao je Ganić.

Vezani članci

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com

Područna škola “Goduša” nije otvorena u najavljenom roku

Visokoin.com

Mirza Ganić dobio podršku, naredne četiri godine vodi SDA Visoko

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com