Modrić je sinoć promašio nemoguće. Ono što mu je Ancelotti rekao nakon meča postalo je hit na društvenim mrežama

Promašaj karijere Luke Modrića obilježio je utakmicu Real – Cadiz (2:1) u 14. kolu La Lige. Real je deset minuta prije utakmice koju je morao dobiti kako bi zadržao korak s vodećom Barcelonom imao komfornu situaciju. Aktuelni prvak je protiv pretposljednje momčadi lige vodio 2:0, a Modrić je s loptom bio sam na pet metara od gola nakon što ga je savršeno poslužio Vinicius.

Ipak, Realov kapiten je iz te situacije uspio promašiti okvir gola, a njegov promašaj postao je viralan. Ubrzo je Cadiz smanjio pa je umjesto rezultata 3:0 za Real domaćin na kraju ušićario minimalnu pobjedu. Nakon utakmice Modrićev promašaj komentirao je Realov trener Carlo Ancelotti.

“Modrić je morao zabiti 3:0 i riješiti meč. Ali onda je promašio najveću priliku i slijedila nam je nepotrebna patnja.

Šta sam rekao Modriću nakon nevjerovatnog promašaja? On još nije shvatio šta je napravio. Izgubljen je. Rekao sam mu da je dobro što je Hrvatska već objavila popis za SP pa neće imati problema zbog ovog promašaja.

” Ancelotti se na ovo glasno nasmijao, kao i svi prisutni u dvorani za medije. Njegov komentar Modrićevog promašaja odmah je postao hit na društvenim mrežama.