MOMAK I DJEVOJKA IZ BIH POČILINI 27 KRAĐA U SPLITU: ŠTETA OKO 12.000 EURA

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 26-godišnjakinjom, oboje državljani Bosne i Hercegovine za koje je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili veći broj krađa na području Splita.

“Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tokom aprila, maja i juna, u centru Splita na štetu stranih državljana samostalno i zajednički počinili čak 27 krađa.

Na području najužeg centra grada iz torbi i ruksaka oštećenih osoba krali su novčanike s novcem, te druge vrijedne predmete.

Muškarac i žena su hodajući centrom grada, pretvarajući se da su turisti, koristili gužvu i nepažnju oštećenih kako bi iz torbi, a posebno ruksaka koje su oštećeni nosili na leđima, otuđili novčanike i druge dragocjenosti”, objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Materijalna šteta koja je ostvarena opisanim kaznenim djelima cijeni se na oko 12.000 eura. Kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet jedan dio otuđenog novca.

Nakon dovršenog istraživanja 23-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, piše Slobodna Dalmacija.