Mučila se Španija protiv Švedske, napadala, dominirala, ali uzalud… Utakmica u Sevilji završila bez golova

Prije početka utakmice veliku prašinu digla je činjenica da u dresu „Cvene furije“ neće biti doskorašnjeg kapitena Sergia Ramosa… S druge strane, selektor Šveđana ostao je bez iskusnog Zlatana Ibrahimovića, kojeg je povreda spriječila da i peti put ne zaigra na Evropskom prvenstvu

Posljednji meč Evropskog prvenstva u ponedjeljak donio je okršaj u Grupi E – Španija je na domaćem terenu u Sevilji igrala protiv Švedske,a golova nije bilo.

Inače, ovo je prva utakmica na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u kojoj su mreže ostale netaknute i na jednoj i na drugoj strani.

Prije početka utakmice veliku prašinu digla je činjenica da u dresu „Cvene furije“ neće biti doskorašnjeg kapitena Sergia Ramosa. Ujedno, ovo je prvi put u istoriji da na velikom turniru nije igrao nijedan igrača Real Madrida.

S druge strane, selektor Šveđana ostao je bez iskusnog Zlatana Ibrahimovića, kojeg je povreda spriječila da i peti put ne zaigra na Evropskom prvenstvu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Španaca, na terenu su se redale šanse, ali i promašaji te je prvih 45 minuta završeno bez golova.

Dominacija Španaca nastavila se i u drugom poluvremenu, ali lopta nije htjela u mrežu… I Šveđani su nekoliko puta ozbiljnije zaprijetili španskom golu, no bez sretne završnice.

Okršaj od kojeg se očekivalo mnogo na ovogodišnjem prvenstvu na kraju je završio najnepopularnijim rezultatom – bez ijednog pogotka.

Ranije danas u prvom susretu skupine E Slovačka je bila bolja od Poljske 2:1. U drugom kolu te skupine u petak sa sastaju Švedska i Slovačka, a dan kasnije Španjolska i Poljska.