MUP ZDK : Servisne informacije za 15.11.2011. godine

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja: naročito drskim ponašanjem i fizičkim napadom na drugog, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U toku noći 14/15.11.2011. godine, u ulici Podvisoki, izvršena je teška krađa u “RTV- servis“, vlasništvo Č.N., odakle je otuđena određena količina polovne tehničke robe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Dana 15.11.2011. godine, na lokalnom putu u mjestu Slatina, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo opel-kadet, registarskih oznaka K41-E-440, kojim je upravljao A.N. iz Visokog, i putničko motorno vozilo seat-ibiza, registarskih oznaka 052-J-576, kojim je upravljao Z.S. iz Ilijaša. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobio je vozač vozila opel-kadet, dok je lake tjelesne povrede zadobio vozač vozila seat-ibiza. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je šest lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

(VisokoIN/MUP ZDK)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com