Musa u Visokom: Čast je biti dio Reala, spreman sam nositi breme lidera reprezentacije BiH

Bogat sportski program u arheološkom parku Ravne 2 nastavljen je danas, a medijima se obratio novi košarkaš Real Madrida Džanan Musa.

Bh. reprezentativac je od danas i zvanično član svjetskog velikana Real Madrida, a prve utiske odlučio je podijeliti s okupljenim novinarima u Visokom.

Tu se danas održava košarkaški turnir nakon što su jučer otvorena dva savremena teniska terena. Događaj je uveličao i Novak Đoković koji je i danas prisutan u Visokom.

Mnogo pažnje izazvao je dolazak Džanana Muse koji se odmah obratio medijima i prokomentarisao veliki transfer iz Breogana u Real Madrid.

“Složio bih se da je najveći na svijetu i velika je privilegija, što je dokaz velikog rada. Počašćen sam što sam uradio to i ponosno ću nositi dres Real Madrida i tako osvjetlati obraz BiH i časno predstavljati svoju zemlju u takvom klubu”, rekao je Musa i najavio veliku odgovornost:

“Dobijam motiv više i odgovornost više. Kao igrač jednog takvog kluba moram paziti na ponašanje i sasvim sam spreman ponijeti to breme i breme lidera reprezentacije BiH”, dodaje Musa.

Bh. košarkaš je objasnio i kakvi su mu uvjeti u Realu te poručio da taj klub ima možda i najviše navijača na svijetu.

“Bio sam na ljekarskim i išao sam odmah iz reprezentacije tamo i posebna je stvar u organizaciji gdje je sve kako treba. Navijače ne moram ni spominjati, ima ih najviše na svijetu. Čast mi je biti dio takvog kluba i dat ću sve od sebe da pomognem klubu”, dodao je Musa.

Podsjetimo, bogat sportski program u Visokom trajat će večeras do 20 sati uključujući takmičenja u zakucavanjima, šutiranju trojki i basketu 3×3.