Nadal: Spreman sam, koljeno me više ne boli

Španski teniser Rafael Nadal na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Monte Carlu objavio je da više ne osjeća bolove u koljenu, ta da je spreman za osmu uzastopno osvajanje turnira na zemljanim terenima u Kneževini.

Svjetski broj 2 obavio je nekoliko terapija na desnom koljenu uoči nastupa na turniru iz Masters serije 1000 u Miamiju, no nakon prolaska u polufinale otkazao je meč protiv Andyja Murraya zbog novih bolova uzorokovanih upalnim procesom odnosno tendinitisom. Pauza koju je potom uzeo kako bi sanirao povredu, čini se, dala je rezultata.

“Koljeno je dobro. Treniram sve jačim intenzitetom, a to je u ovom trenutku najvažnije. Izgleda mi kao da mogu odraditi pravi trening bez ikakvih problema, ali trebat će vremena da vidim kako će se koljeno ponašati na terenu u punom opterećenju. Počeo sam s treninzima prije dva dana, a nakon 15 dana bez treninga fizičke spreme, kada koljena uopće nisam smio pomicati, trebat će mi mečeva da uđem u top formu”, izjavio je Nadal.

Po svoj prvi ATP naslov još od lanjskog osvajanja Roland Garrosa Španac će krenuti tek u srijedu budući je u 1. kolu Monte Carla bio slobodan.

(VisokoIN/Totalsport)