Najtužnija kolona kreće danas: U Potočarima će smiraj naći još 30 žrtava genocida

Tabuti s posmrtnim ostacima žrtava genocida, koje će 11. jula naći smiraj u dolini bijelih nišana u Potočarima, u nedjelju 9. jula će iz JKP “Gradska groblja” Visoko, kao i prethodnih godina, biti ispraćeni na put ka Potočarima.

Polazak iz Visokog predviđen je u 10 sati, a tužna kolona će se kratko zaustaviti u Ilijašu, Vogošći, Sarajevu i Srebrenici kako bi bila odata počast nevinim žrtvama genocida. Doček tabuta u Potočarima planiran je u 16,30 sati.

Na kolektivnoj dženazi 11. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari ove godine će biti ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine, među kojima su i četiri maloljetne osobe.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić kazala je da je, prema do sada prikupljenim saglasnostima, najmlađa žrtva koja će biti ukopana ove godine dječak Elvir Salčinović koji imao svega 15 godina kada je ubijen.

Ubijen je na području Baljkovice, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika 2001. godine.

Vezani članci

Gradonačelnik Mirza Ganić: Obaveza svih nas je sa našom djecom posjetiti Srebrenicu

Visokoin.com

Brnabić ponovo negirala genocid: Odgađanje glasanja o Rezoluciji o Srebrenici veliki uspjeh

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com