Najtužnija kolona kreće danas: U Potočarima će smiraj naći još 30 žrtava genocida

Tabuti s posmrtnim ostacima žrtava genocida, koje će 11. jula naći smiraj u dolini bijelih nišana u Potočarima, u nedjelju 9. jula će iz JKP “Gradska groblja” Visoko, kao i prethodnih godina, biti ispraćeni na put ka Potočarima.

Polazak iz Visokog predviđen je u 10 sati, a tužna kolona će se kratko zaustaviti u Ilijašu, Vogošći, Sarajevu i Srebrenici kako bi bila odata počast nevinim žrtvama genocida. Doček tabuta u Potočarima planiran je u 16,30 sati.

Na kolektivnoj dženazi 11. jula u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari ove godine će biti ukopani posmrtni ostaci 30 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine, među kojima su i četiri maloljetne osobe.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Emza Fazlić kazala je da je, prema do sada prikupljenim saglasnostima, najmlađa žrtva koja će biti ukopana ove godine dječak Elvir Salčinović koji imao svega 15 godina kada je ubijen.

Ubijen je na području Baljkovice, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani iz masovne grobnice Liplje kod Zvornika 2001. godine.

Vezani članci

Pogledajte kako će izgledati novi luksuzni stambeni objekat u Visokom

Visokoin.com

Mirza Ganić: Visoko je predivni grad s velikim potencijalom!

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao kritične tačke tokom obilnih padavina u Visokom

Visokoin.com

Visoko: Stanovnici Hadžijine vode traže hitno rješenje!

Visokoin.com

Čovjek svijet! – Branislav Mara Mirković

Visokoin.com

Franjevačka gimnazija u Visokom – gradilište ujedinjene Bosne i Hercegovine

Visokoin.com