Nakon podizanja optužnice oglasio se Muriz Memić: Bit će još optuženih

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog organizovanog kriminala i sprečavanja otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića.

Optužnica obuhvata Zijada Mutapa, njegovu kćerku i tadašnju Dženanovu djevojku Alisu, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Nakon podizanja optužnice oglasio se Dženanov otac, Muriz Memić koji je za “Radiosarajevo.ba” koji je rekao da je ovo prvi i pravi potez , te najavio da će biti još optuženih.

“Nakon pet i više godina, konačno je ovo prvi i pravi potez, optužnica je podignuta protiv pet lica, bit će još osumnjičenih i uhapšenih. Ovo je pravi put. Dalida Burzić mora da zna da nikada neću stati dok nju ne uhapse, jer ona je meni rekla nije on njega htio ubiti”, kazao je Muriz.

Ističe da vjeruje u rad državnog tužilaštva i državnog suda.

Svjestan je, kaže, da ga čeka nastavak borbe, ali da je itekako svjestan svega i dodaje da je spreman.

“Tužilaštvo je saslušalo 88 svjedoka, 16 je zaštićenih, a bit će ih još, svima je više jasno o čemu se radi. Krenuo sam u ovu borbu i spreman sam i dalje. Ponavljam ponovo, znam svaki dokument napamet, spreman sam opet svjedočiti, ali meni nije teško. Ja i kada spavam i kada sam budan, znam šta ću svjedočiti, ja živim s ovim”, rekao je Muriz.

Muriz poručuje da su prijetnje koje su dobili njegove kćerka Arijana i on pokazatelj da su na pravom putu, putu istine i pravde.

“Očekivali smo takve reakcije u ovoj fazi. Vidim gdje smo ih barnuli. Ja im samo kažem, ja ovako živim od 2016. godine, a oni neka rade šta hoće i kako hoće”, zaključio je Muriz.