Nakon prijetnji ministru Šteti, Forto otkrio nove detalje: ‘SDA je sve stavila na to da će rekonstrukcija pruge propasti’

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta oglasio se sinoć na svom Facebook profilu reakcijom prema stranim zvaničnicima povodom sve učestalijih prijetnji i napada od strane pojedinaca i političkih stranaka.

Objavio je da je predstavnicima međunarodne zajednice prijavio prijetnje i protiske koje dobiva iz krugova SDA zbog projekta obnove tramvajske pruge.

Istovremeno je SDA izdala saopćenje u kojem se najavljuje istrage protiv ministra Štete, o čemu je danas kratko govorio i premijer Vlade KS Edin Forto te otkrio i neke nove detalje.

Između ostalog naveo je i da se vrši konstantni pritisak na izvođače radova.

– Sve što se dešava oko te pruge mi nismo očekivali. To je jedan infrastrukturni projekt u koji smo hrabro ušli, Šteta to sjajno vodi. Čim je krenulo, počela je neka politička igranka, mi nismo znali šta se dešava. Vjerovatno je, posebno opozicija, cijenila da taj projekt neće biti završen, stavili su sve na to da će propasti. Sad kad je očigledno da neće propasti, Šteta je pod velikim pritiskom. Ima prijetnje, vrši se i pritisak na izvođače radova – naveo je Forto.