Narod Kralupa snažno uz Mirzu Ganića i pobjednički tim SDA Visoko

Na stadionu u Kralupima održan veliki predizborni skup SDA Visoko. Ni kiša koje padala cijelim tokom skupa, nije omela veliki broj mještana da daju snažnu podršku kandidatima SDA Visoko za Gradsko vijeće i posebno kandidatu za gradonačelnika Mirzi Ganiću.

Prije samog predstavljanja tima za pobjede, prisutnima se obratio Mirsad ef. Sudžuka koji je tom prilikom istakao da je snaga jedino u jedinstvu. Potcrtao je da bez SDA ne bismo danas imali našu domovinu i da je bez SDA teško možemo sačuvati.

“Mirza čvrsto hodi po zemlji i ne leti u zraku. Podržite ga!”, nakon čega je prisutne upitao da li je iko i kada uspio doći do još uvijek aktuelne gradonačelnice u kabinet i porazgovarati s njom, na što su svi odgovorili negativno uz veliki aplauz.

Kandidat za Gradsko vijeće sa područja MZ Kralupi, Nedžad Kosovac je pozdravio svoje komšije i vidno ushićen održao govor uz aplauze kojim su okupljeni mu dali podršku. Naglasio je i zašto je dio tima na čijem čelu je Mirza Ganić.

“Mirza Ganić od svog rođenja do danas ima čist i neokaljan obraz i džepove bez oraha. Sa ponosom ističemo da je on naš vođa” naveo je i to su mještani pozdravili velikim aplauzom.

Naglašeno je da je naselje Čifluk u vremenu trenutne vlasti potpuno zapostavljeno. Prilikom obilaska MZ u prethodnom periodu i posjete Čifluku, nosilac liste Esad Semić je obećao finansiranje sanacije makadamskog puta. To je 25. oktobra, dakle još prošlog mjeseca i ispunjeno. Tako su Čifluk i Kralupi dobili bolju putnu komunikaciju dužine 800m.

Uz velike ovacije dočekan je aktuelni premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Grada Visoko, Mirza Ganić. Istakao je da se osjeća sretnim jer večeras je mnogo emocija i pozitivne energije na jednom mjestu.

“Ne trebamo pričati negativno, dovoljno je da prođemo kroz Kralupe i vidimo kako je loše stanje. Pored glavnog puta imamo kanalizaciju poluotvorenog tipa”, naveo je. Posebno je istakao da nema lični interes da bude kandidat za gradonačelnika. “Imam lični interes da pokrenem zajedno sa narodom razvoj Visokog. To su od mene tražili privrednici, poljoprivrednici i narod i ja sam to prihvatio”, istakao je što su svi pozdravili velikim aplauzom.

Posebno je naglasio da je posao gradonačelnika da bude hizmećar, a ne da bude zvijezda sa naslovnica i da sjedi u kancelariji. Na samom kraju pozvao je narod Kralupa da podrže pametne, poštene i patriote, i da 15.11. ako Bog da slavimo svi zajedno pobjedu naroda nad diktaturom!

Treba istaći da je prošle godine Vlada ZDK na čije čelu je premijer Mirza Ganić asfaltirala put Orlje – Čifluk, a vrijednost investicije bila je 130.000,00KM.

Naglašena je činjenica da su projekti za MZ Kralupi uvršteni u Izbornu platformu “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje”, i to:
– Asfaltiranje makadamskih puteva i sanacija udarnih rupa na putnoj infrastrukturi;
– Izgradnja kanalizacione mreže;
– Izgradnja javne rasvjete u naseljima koja istu nemaju;
– Saniranje puta prema Čifluku i Vidovićima.

Velikim aplauzom su pozdravljene ove informacije i još jednom je poslana jasna poruka da je narod Kralupa snažno uz Mirzu Ganića i tim za pobjede SDA Visoko.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!