Nastavljena hapšenja u slučaju Memić: Priveden policajac, drugi pod nadzorom

Iz SIPA-e je potvrđeno da je uhapšena još jedna koja se dovodi u vezu sa slučajem Dženan Memić, dok je jedna pod policijskim nadzorom.

Potvrđeno nam je da je uhapšena osoba N.V, a da se pod nadzorom nalazi N.H.

Policijski službenici su i dalje na terenu, zajedno sa postupajućim tužiteljem.

Nezvanično saznajemo da je uhapšen penzionisani uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović, dok se pod nadzorom nalazi Nedžad Hrvat, aktivni uposlenik ove Agencije.

Slučaj Memić: Ranije uhapšeni Mutap i Ožegović

“Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH intenzivno radi, a koji se odnosi na krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza, sve u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine. Dvije osobe, čiji se prostori pretresaju, su pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH”, ranije danas su saopštili iz Tužilaštva BiH.

Podsjećamo, u Sarajevu su danas uhapšene dvije osobe u slučaju Dženan Memić. Radi se o Alisi Mutap, koja je bivša djevojka Dženana Memića i Muamer Ožegović, recepcioner hotela Crystal na Ilidži.

Podsjećamo, u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banja Luke, radi prikupljanja dokaza.

Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH intenzivno radi, a koji se odnosi na krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza, sve u vezi sa stradanjem mladića Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Vezani članci

Arijana Memić: Konačno je stigao pisani otpravak presude Vrhovnog suda FBiH

Visokoin.com

Slučaj “Memić”: Alisi određen jednomjesečni pritvor

Visokoin.com