Neil Young: Jobs bi kući slušao samo muziku sa ploča

Roker Nil Jang (Neil Young) izjavio je da je radio na razvoju novog formata za produkciju visokokvalitetnog digitalnog zvuka sa nedavno preminulim osnivačem “Apple” kompanije Stivom Džobsom (Steve Jobs).
“Stiv Džobs je bio pionir digitalne muzike. Njegova zaostavština je ogromna, ali kada bi otišao kući slušao bi muziku sa (vinil) ploča”, rekao je Jang, prenijela je agencija AP.

Na jučerašnjoj konferenciji “D:Zaroniti u medije” rekao da je razgovarao sa Džobsom oko stvaranja formata koji bi omogućio 20 puta kvalitetniju produkciju zvuka od bilo kog dosadašnjeg digitalnog formata, uključujući MP3.

Takav format sadržavao bi 100 procentni kvalitetni muzički zapis kao onaj snimnjen u studiju, u odnosu na pet posto kompresovanog formata uključujući “Appleov” AAC format i mogao bi da čuva muzički sadržaj od “samo” 30 (muzičkih) albuma.

Međutim, snimanje svake pjesme zahtjevalo bi oko 30 minuta što bi, kako američka agencija navodi, moglo da se “tolerište” ukoliko bi format bio ostavljen da to odradi tokom noći.

(VisokoIN/Tanjug)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com