NESTOROVIĆEV POKRET JE OBAVIO SVOJU FUNKCIJU: “Vučić je odlučio da u Beogradu ide na nove izbore, kako bi na taj način krađu…”

“Iz nepoznatog razloga SNS-u i SPS-u, koji i pored nezapamćene izborne krađe nemaju većinu u Beogradu, sada ne odgovara većina od 56 odbornika, već žele, kako kažu, da ceo Nestorovićev pokret podrži vladajuću koaliciju.

Takav stav nisu imali prilikom formiranja vlasti po drugim lokalnim samouprava u Srbiji. Takav stav nisu imali ni u prošlom sazivu beogradske Skupštine, kada su preuzimali po jednog ili dva prelatača iz drugih stranaka. Sve je to, očigledno, izgovor za ciljem da se tema skrene sa činjenice da su protekli izborni bili neregularni i da su SNS i SPS izgubili vlast u Beogradu.“

Ovako za “Danas” kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije “Srbija protiv nasilja”, Vladimir Obradović, odgovara na pitanje da li su, u komšiluku, nakon raspada pokreta „Mi – glas iz naroda“ bliži novim izborima u Beogradu ili formiranju gradske vlasti iz drugog pokušaja 1. marta, zaključujući da je SNS odlučio da ide na nove izbore i na taj način pokuša da gurne krađu pod tepih, a da je Nestorovićev pokret obavio svoju funkciju.

“Odvukao je deo glasova, mahom glasača desne orijentacije, i na taj način omogućio SNS-SPS koaliciji da uprkos pokradenim i izgubljenim izborima nastavi da vlada gradom kroz nelegitimni Privremeni organ”, kaže Obradović.