Nikšić demantirao navode medija:'Ne pristajem na izmjene Statuta kojima bi se produžio moj mandat’

Nakon što su pojedini mediji objavili da SDP BiH planira produžiti mandat aktuelnom predsjedniku te stranke i premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću, on je za portal „Avaza“ tu informaciju negirao.

 

Naime, iako je, prema Statutu SDP-a, mandat predsjednika ograničen na dva mandata, mediji su objavili da u ovoj stranci planiraju produžiti mandat predsjednika na najmanje godinu i po, odnosno da se predsjednik stranke bira tek nakon lokalnih izbora.

 

Ipak, od toga neće biti ništa.

 

– Prema informacijama Klixa, danas sam u Mostaru na sastanku s Draganom Čovićem, a ja se upravo vraćam iz Tuzle. Već sam više puta rekao da ne pristajem na izmjene Statuta kojim bi se povećao broj mandata predsjednika – rekao je Nikšić za portal „Avaza“.

Osim toga, podsjetio je da je Kongres SDP-a BiH, za koji mediji navode da će se održati u junu, izvještajni. Ponovio je da ne radi na tome da se produžava mandat predsjednika stranke.

 

– Nisam dio nikakvih aktivnosti koje idu u tom pravcu, niti ću biti. Ima li neko ko to priželjkuje, to nije pitanje za mene – poručio je Nikšić.