Novo u BiH: Kolikoo.com – društvena mreža za cijene

Jedinstven projekat pokrenut prije desetak dana u Bosni i Hercegovini, a uskoro se planira i proširenje na susjedne zemlje Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru. Kolikoo.com je prva društvena mreža zasnovana na cijenama, to je jedinstven projekat pokrenut prije desetak dana u Bosni i Hercegovini, a uskoro se planira i proširenje na susjedne zemlje Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.

Kolikoo.com se od klasičnih sajtova za kupoprodaju i oglašavanje razlikuje po tome što korisnicima, kako prodavačima tako i kupcima, omogućava interaktivan i zanimljiv pristup prodaji i kupovini i po tome što je na kolikoo.com moguće nuditi i tražiti sve što vam može pasti napamet: od elektronike, nekretnina, automobila, namještaja, hrane, kućanskih aparata, odjeće, obuće, kozmetike, igračaka, knjiga, životinja i kućnih ljubimaca, preko svih mogućih intelektualnih usluga, prevoza, organizovanja putovanja, zabava isl. do ručnih i unikatnih radova po narudžbi, umjetnina i kateringa itd.

Princip funkcionisanja sajta je vrlo jednostavan i praktičan, osim objavljivanja cijena svojih proizvoda i usluga korisnici mogu dodavati opise, slike, vanjske linkove i tagove i svrstavati ih u kategorije što će im pomoći da se pojave u rezultatima pretrage. Kupci imaju mogućnost komentarisati aktuelne ponude, označiti da su zainteresovani za njih i da ih smatraju atraktivnim. Na taj način prodavači dobivaju povratnu informaciju o tome da su potencijalni kupci primijetili njihovu ponudu, da im se sviđa i da su zainteresovani za nju. To prodavačima uveliko pomaže da saznaju koliko su njihove ponude atraktivne, interesantne i konkurentne na tržištu.

Pored toga, korisnici imaju mogućnost da se raspitaju gdje nešto pronaći i po kojoj cijeni. Odgovore na upite mogu dati prodavači koji nude upravo to što neko traži, ali i svako i bilo ko drugi ko je to možda negdje vidio u izlogu ili jednostavno ima informaciju koja se traži, što komunikaciju između korisnika čini fleksibilnom, direktnom i dinamičnom a cjelokupna komunikacija između prodavača i zainteresovanih mušterija odvija se bez ikakvog posredovanja ili ograničenja od strane našeg sajta.

Ono što ovaj projekat čini jedinstvenim između ostalog je i to što se korisnicima pruža i mogućnost da formiraju mrežu poznanstava s ljudima koji dijele slična ili ista interesovanja koji će pratiti aktuelne ponude prodavača koji su im zanimljivi, a prodavačima se otvara mogućnost održavanja i proširivanja kruga mušterija koji će uvijek biti prvi i odmah informisani o najnovijim ponudama.

Ponuđači imaju mogućnost objaviti neograničen broj ponuda, što je posebno pogodno za osobe koje se bave malim biznisom „od kuće“, bilo da se radi o proizvodnji ili prodaji, ali i za trgovine, pa i velike tržne centre ili kompanije koji svoje ponude, popuste itd. mogu redovno objavljivati i svi korisnici koji ih prate odmah će biti o tome obaviješteni.

Kolikoo.com nije konkurencija postojećim kupoprodajnim stranicama, jer se korisnicima ostavlja mogućnost da na kolikoo.com postavljaju direktne linkove svojih oglasa s drugih kupoprodajnih stranica. Kolikoo.com nije konkurencija ni kupon-stranicama, jer se korisnicima kao i kupon-stranicama pruža mogućnost da se na kolikoo.com reklamiraju i postavljaju direktne linkove za najaktuelnije ponude na svojim sajtovima.

Kolikoo.com nije konkurencija ni sajtovima proizvođača i trgovina koje imaju svoje oficijelne stranice, jer na kolikoo.com oni mogu postavljati ponude s direktnim linkovima koji vode na njihove sajtove čime im se otvara nova mogućnost reklamiranja. Kolikoo.com je žargonskim jezikom kazano „fejsbuk za cijene“, najbolji način da se raspitate za najpovoljnije cijene bilo čega u svojoj blizini, da pomognete drugima da ih saznaju i objavite svoje ponude ili ponude za koje ste čuli i koje ste negdje vidjeli – cijene svega mogućeg i to sve na jednom mjestu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com