NOŽEM IZBOLI MLADIĆA IZ BIH: ZAJEDNO RADILI NA LAGERU. POSLIJE TRAGEDIJE OTIŠAO POPITI KAFU GDJE JE I PRIVEDEN

Nakon što su u petak ujutro u Marchtrenku (Gornja Austrija) dvojica muškaraca brutalno izbola 40-godišnjeg Bosanca koji je nedugo zatim preminuo od zadobivenih ozljeda, osumnjičene je u poslijepodnevnim satima prvi put ispitala policija. No, 40-godišnji Crnogorac i drugi osumnjičeni iz BiH (19) nisu bili baš razgovorljivi. Još uvijek nema traga oružju kojim je počinjeno ubistvo.

U petak u 9.30 u stambenom naselju u Marchtrenku, čistilo se mjesto zločina. Komšija je već vrtnim crijevom prskao tragove zločina s ulice. A policija i forenzičari također su dovršili svoja prva istraživanja.

Strašno krvavo djelo na otvorenoj cesti

Samo dva sata prije toga na ulici se dogodio stravičan krvavi zločin – neposredno ispred skladišta gradilišnih rešetki.

U 7.23 sati policija je primila poziv: žena je javila da na ulici leži muškarac s teškim posjekotinama. Vidjela je kako automobil s dvoje putnika zaustavlja pješaka, a zatim ga jedan više puta ubada nožem. Dvojica muškaraca su se zatim odvezla.

Bjegunci uhvaćeni na autocesti i u kafiću

Navodnog glavnog osumnjičenog, 40-godišnjeg Crnogorca, patrola je u 8.50 sati prepoznala u automobilu kojim je pobjegao, a uhapsila ga je specijalna jedinica Kobre na A7 na putu prema gradu.. U 9.20 sati, drugi osumnjičeni – također iz BiH – uhapšen je bez otpora u kafiću u susjednom gradu Traunu. Bosanac je tada, nažalost, već podlegao teškim ozljedama u bolnici.

Nije bilo jasno zašto se dogodio krvavi obračun. Na prvom ispitivanju osumnjičeni nisu bili razgovorljivi, a ispitivanja su trajala cijelo poslijepodne. Očekuje se da će obojica uhićenih u subotu biti prebačeni iz policijskog pritvora u Linzu u zatvor u Welsu.
Još uvijek nema traga oružju kojim je počinjeno ubistvo

Međutim, žrtva i osumnjičeni možda su se poznavali, a dosad nepotvrđene navodne informacije govore da su radili u istom lageru, piše Krone.

Inače, ograđeni prostor opremljen je s nekoliko kamera na kojima bi zapravo trebao biti vidljiv čin – pod uvjetom da i snimaju. Oružju kojim je počinjeno ubistvo – nožu – zasad nije bilo traga.