Obezglavljen škaljarski klan, ubijeni ključni ljudi

Za nepuna tri mjeseca čak tri ključna čoveka škaljarskog klana su ubijena – najprije je likvidiran Milić Minja Šaković u Budvi, potom Goran Vlaović na Pagu, a sada i Jovan Vukotić, vođa ozloglašene kotorske krimi-grupe.

Važili su za visokopozicionirane članove, koji su konstantno bili na oprezu, dok je likvidirani Vukotić bio je vođa grupe.

Napadač ispalio tri hica
Najprije je ubijen Milić Minja Šaković u Crnoj Gori. Likvidiran je u noći 17. juna, dok je večerao sa prijateljima u budvanskom lokalu na trgu, prenosi Nova.rs.

Napadač je ispalio tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik, a potom još dva u tijelo već mrtvog Podgoričanina, kako bi ga „ovjerio“. Ispaljeno je ukupno osam metaka.

Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, kako je Vijestima rečeno, ispričali su da su vidjeli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu.

Prijatelji koji su bili u lokalu sa Šakovićem, upozorili su ga da su uočili sumnjivog muškarca, ipak on je odlučio da se ne obazire na to i nastavio je svoju večeru.

Muškarac je više puta prolazio pored samog lokala, pretpostavlja se da je analizirao okolinu i čekao pravi momenat. U Šakovića je pucao Beograđanin Luka Pilčević.

Nešto kasnije, u augustu, na Pagu u Hrvatskoj ubijen je Goran Vlaović Goro.

Slovio je za jednog od ključnih ljudi u škaljarskom klanu, a u njega je pucao Kragujevčanin Duško Tanasković (28). Pretpostavlja se da je Tanasković bio angažovan kao plaćeni ubica, a ustanovljeno je da je učestvovao i u likvidaciji Šakovića u Budvi.

Ubijeni Vlaović godinama je bio na oprezu, o čemu svjedoči da je bio okružen tjelohraniteljima. Prepostavlja se da je slutio da mu je život u svakom trenutku bio ugrožen.

Likvidiran u Turskoj
I kada se pomislilo da škaljarski klan ne može biti više desetkovaniji, ubijen je sam vođa grupe Jovan Vukotić. On je ubijen juče u Turskoj, a zasad nema puno detalja o likvidaciji.

Postoje dvije verzijea. Prema jednoj, ubijen je na motoru, a prema drugoj, ubijen je u automobilu. Ono što je izvjesno jeste da je ubijen pred suprugom.

Ubistvom Vukotića škaljarski klan je praktično “obezglavljen”.

Krvavi rat između dva suprotstavljena kotorska klana, škaljarskog i kavačkog, traje od 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar kokaina. Dotad jedinstva grupa razdvojila se na dvije, koje su dobile imena po naseljima u crnogorskom Kotoru.

Ubistvo Gorana Radomana označilo je početak rata. U međusobnim obračunima ubijeno je više od 50 osoba.

Vođa kavačke grupe, Radoje Zvicer, koji je u Srbiji usko sarađivao s klanom Veljka Belivuka, trenutno se nalazi u bjekstvu.