Obilježavanje godišnjice 3. Korpusa Armije R BiH

Obilježavanje 19. godišnjice Trećeg korpusa Armije Republike BiH na prostoru ZDK već je počelo obilazkom porodica pripadnika ovog Korpusa iz reda boračkih populacija u svakom gradu ovog kantona, što je aktivnost koja je u toku, izjavio je jučer press konferenciji, organizovanoj tim povodom, Benjamin Preldžić, predsjednik kantonalnog Saveza ratnih vojnih invalida. Ovaj Savez zajedno sa ostalim boračkim organizacijama je nosalac i realizator programa obilježavanja ovogodišnje godišnjice Trećeg korusa.

Za danas je planirana posjeta mezarjima Alije Izetbegovića, te generala Rasima Delića i Mehmeda Alagića, ali i njihovim porodicama, a 25. novembra u svim općinama ZDK biće obavljeno polaganje cvijeća na svim centralnim šehidskim i partizanskim obilježjima, a u džamijama na prostoru Muftijstva zeničkog biće proučeni jasini.

Ove godine umjesto svečane akademije, godišnjica formiranja Trećeg armijskog korpusa biće obilježena 01. decembra tematskom konferencijom, na kojoj će se govoriti o karakteru odbrambenog rata od 92. do 95. sa osvrtom na mjesto i ulogu Trećeg korpusa, zatim o obilježavanju naredne, jubilarne godišnjice, te o izdavanju Monografije ovog korpusa.

(VisokoIN)

Vezani članci

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM

Prodata imovina firme koja je donijela procvat kožarstva u Visokom

VISOKOIN.COM

Dvojica uposlenika JP Visoko Ekoenergija Visoko osuđeni na zatvorske kazne

VISOKOIN.COM

Proizvedene u Visokom: U napolitankama pronađena salmonela

VISOKOIN.COM

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM