Obilježavanje godišnjice 3. Korpusa Armije R BiH

Obilježavanje 19. godišnjice Trećeg korpusa Armije Republike BiH na prostoru ZDK već je počelo obilazkom porodica pripadnika ovog Korpusa iz reda boračkih populacija u svakom gradu ovog kantona, što je aktivnost koja je u toku, izjavio je jučer press konferenciji, organizovanoj tim povodom, Benjamin Preldžić, predsjednik kantonalnog Saveza ratnih vojnih invalida. Ovaj Savez zajedno sa ostalim boračkim organizacijama je nosalac i realizator programa obilježavanja ovogodišnje godišnjice Trećeg korusa.

Za danas je planirana posjeta mezarjima Alije Izetbegovića, te generala Rasima Delića i Mehmeda Alagića, ali i njihovim porodicama, a 25. novembra u svim općinama ZDK biće obavljeno polaganje cvijeća na svim centralnim šehidskim i partizanskim obilježjima, a u džamijama na prostoru Muftijstva zeničkog biće proučeni jasini.

Ove godine umjesto svečane akademije, godišnjica formiranja Trećeg armijskog korpusa biće obilježena 01. decembra tematskom konferencijom, na kojoj će se govoriti o karakteru odbrambenog rata od 92. do 95. sa osvrtom na mjesto i ulogu Trećeg korpusa, zatim o obilježavanju naredne, jubilarne godišnjice, te o izdavanju Monografije ovog korpusa.

(VisokoIN)

Vezani članci

Medresa “Osman-ef. Redžović” ispratila 27. generaciju maturanata

VISOKOIN.COM

RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

VISOKOIN.COM

Na današnji dan otišao Maršal: Ovo su posljednje riječi druga Tita

VISOKOIN.COM

VISOKO / Obilježeni Dan šehida i Dan otpora agresiji

VISOKOIN.COM

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

VISOKOIN.COM