Od narednog mjeseca cijena vode 20% jeftinija u Visokom

U trenutku brojnih poskupljenja s kojima se bore naši građani, a nakon danas održane sjednice Gradskog vijeća Visoko, na red je došlo i pojeftinjenje vode. Iako je u proteklim mjesecima bilo mnogo pitanja vezanih za cijenu vode i njeno pojeftinjenje o kojem se govori već neko vrijeme, a koje je obećao i gradonačelnik Mirza Ganić, napokon su se stekli i uslovi da cijena bude za 20% niža nego je to bilo do sada.

– Sretan sam da još jednu pozitivnu vijest mogu saopćiti našim sugrađanima, a zašto smo u ovom trenutku došli do pojeftinjenja, razloga je nekoliko. Dolaskom na čelo Visokog zatekao sam izuzetno tešku situaciju u skoro svim javnim preduzećima, ali smo posebnu pažnju posvetili JKP „Visoko“, gdje je došlo do promjene direktora, a nakon toga smo održali i brojne sastanke sve s jednim ciljem – pronaći modalitet da smanjimo cijenu vode našim građanima. Kao što su građani i upoznati proširenje vodovodne mreže je finansirano kreditima i iz tog razloga i održivosti samog JKP „Visoko“ nismo mogli odmah djelovati i smanjiti cijenu, već smo uspjeli pronaći model sufinansiranja preko budžeta, za koji uvijek ističem da nije budžet Gradske uprave Visoko, već budžet svih naših građana. Na ovaj način opredijelili smo sredstva kojima ćemo cijenu vode našim građanima smanjiti za 20%. – pojasnio nam je gradonačelnik Ganić.

Pored ove pozitivne vijesti i pojeftinjenja koje dolazi u vremenu kada sve cijene idu gore, vrijedno je pomenuti kako su Gradska uprava Visoko i gradonačelnik uspjeli da zadrže i cijenu plina na istoj razini i pored enormnih cijena plina u svijetu, a podrška je pružena i brojnim udruženjima, sportskim kolektivima, institucijama kulture, privrednicima i poljoprivrednicima, dok je akcenat na životnom standardu naših građana.

– Ovo je još jedna u nizu uspješno sprovedenih akcija koje za cilj imaju pokazati našim građanima da Gradska uprava osluškuje potrebe svojih građana i blagovremeno djeluje. Smanjenjem cijene vode olakšat ćemo našim stanovnicima ovaj period poskupljenja i krize, a mi nastavljamo dalje s ispunjenjima datih obećanja, a sve s ciljem da od našeg Visokog napravimo mjesto ugodnog življenja. – zaključio je gradonačelnik Ganić.

Vezani članci

Gradonačelnik Ganić obišao završetak radova na asfaltiranju puta u Goranima

Visokoin.com

Odobrena sredstva u iznosu od 200.000 KM za projekte na području Visokog

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić: Investiramo u razvoj infrastrukture u našem Visokom

Visokoin.com

Obilježena godišnjica pogibije komandanta Tufe Buze i saboraca Amira Bajraktarevića i Safeta Subaše

Visokoin.com

Gradonačelnik Ganić: Posvećenost projektima za bolju infrastrukturu

Visokoin.com

Mirza Ganić: Gradimo dječije igralište u Mulićima

Visokoin.com