Od ponoći poskupljuje gorivo u Hrvatskoj: Kada se očekuje promjena u Bosni i Hercegovini?

U Hrvatskoj se od ponoći najavljuje poskupljenje svih goriva, te se očekuje da će se ova promjena cijena prenijeti i na Bosnu i Hercegovinu.

Prema Vladi Republike Hrvatske, donesena je odluka o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Sukladno toj odluci, dolazi do rasta cijena goriva u našoj susjednoj zemlji.

Svi naftni derivati skaču za oko dva centa (četiri feninga). Tako će litar benzina biti 1,40 euro (2,74KM), što je isto kao i cijena dizela.

Što se tiče LPG, cijena je 1,42 eura (2,78KM) po kilogramu, piše Net.hr.

Promijene cijena u regionu znače i promjenu cijena u Bosni i Hercegovini, obično u roku od nekoliko dana. Trenutno je prosječna cijena u BiH 2,65KM za Super 95 te 2,75KM za dizel. Za Super 98 platiti ćete 2,85KM u prosjeku. Sve cijene su po litri.

Već dugo vremena nije bilo ogromnih promjena u cijeni naftnih derivata u BiH. Nakon velikog skoka tokom prethodne godine, cijena se stabilizovala, ali još uvijek je dosta skuplje od onoga na šta smo navikli.

Ipak, ovaj skok cijena u Hrvatskoj nije monumentalan, tako da se ne bi trebala previše promijeniti situacija u našoj zemlji.