Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

Agencija za certificiranje halal kvalitete je u prostorijama kompanije “Vispak” d.d. Visoko organizirana edukacija za interne auditore. Edukaciji su prisustvovali predstavnici menadžmenta i uposlenici kompanije “Vispak” koji su zaduženi za implementaciju i nadzor proizvodnje shodno zahtjevima Halal standarda. Predavači na obuci bili su mr. Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH i Valdet Peštalić, šef odjela za edukaciju u Agenciji.

“Vispak” d.d. Visoko je najstarija kompanija u sistemu halal certificiranja i koja već punih 16 godina svoji konzmentima plasira proizvode koji su halal certificirani. Kafa, kapućino, čajevi, topli napici, krem proizvodi, čokolade, šlag pjene i kreme, pudinzi, sladoledi, začini, juhe, snack proizvodi, riža, šećer i aditivi za pekarstvo su proizvodi koji su dostupni potrošačima u domaćim i inostranim marketima.

U okviru posjete i edukacije kompaniji “Vispak”, upriličena je svečana dodjela prigodnog poklona koje je uručio direktor Agencije mr. Damir Alihodžić direktorici Vipaka gospođi Nini Bijedić Mujanović. Također, uručen je poklon gospođi Fatimi Hažimehanović, jednoj od najstarijih internih auditora halal kvalitete, koja je u Vispaku na poziciji vođe halal tima radila na poslovima osiguranja halal kvaliteta. Pokloni su uručeni u okviru obilježavanja “Dana halala” koji se veže za datum 22. septembar 2006. godine kada su dodijeljeni prvi halal certifikati na području sjevernoistočne Evrope.

Vezani članci

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com