Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

Agencija za certificiranje halal kvalitete je u prostorijama kompanije “Vispak” d.d. Visoko organizirana edukacija za interne auditore. Edukaciji su prisustvovali predstavnici menadžmenta i uposlenici kompanije “Vispak” koji su zaduženi za implementaciju i nadzor proizvodnje shodno zahtjevima Halal standarda. Predavači na obuci bili su mr. Damir Alihodžić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH i Valdet Peštalić, šef odjela za edukaciju u Agenciji.

“Vispak” d.d. Visoko je najstarija kompanija u sistemu halal certificiranja i koja već punih 16 godina svoji konzmentima plasira proizvode koji su halal certificirani. Kafa, kapućino, čajevi, topli napici, krem proizvodi, čokolade, šlag pjene i kreme, pudinzi, sladoledi, začini, juhe, snack proizvodi, riža, šećer i aditivi za pekarstvo su proizvodi koji su dostupni potrošačima u domaćim i inostranim marketima.

U okviru posjete i edukacije kompaniji “Vispak”, upriličena je svečana dodjela prigodnog poklona koje je uručio direktor Agencije mr. Damir Alihodžić direktorici Vipaka gospođi Nini Bijedić Mujanović. Također, uručen je poklon gospođi Fatimi Hažimehanović, jednoj od najstarijih internih auditora halal kvalitete, koja je u Vispaku na poziciji vođe halal tima radila na poslovima osiguranja halal kvaliteta. Pokloni su uručeni u okviru obilježavanja “Dana halala” koji se veže za datum 22. septembar 2006. godine kada su dodijeljeni prvi halal certifikati na području sjevernoistočne Evrope.

Vezani članci

Proizvedene u Visokom: U napolitankama pronađena salmonela

VISOKOIN.COM

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM

Adisa Lepić: “Nismo ni svjesni svog historijskog bogatstva”

VISOKOIN.COM

VISOKO: Ljubitelji automobila uživali u Tuning styling show-u

VISOKOIN.COM

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

VISOKOIN.COM