Održana sjednica izbornog štaba SBBBiH Visoko

Izborni štab općinske organizacije Saveza za bolju budućnost Visoko, koji je formiran na jednoj od prethodnih sjednica Izvršnog odbora, u petak, 02. marta 2012 godine upriličio je tematsku sjednicu sa aktivistima i predsjednicima Mjesnih odbora Saveza sa područja naše općine. Broj prisutnih članova na ovoj sjednici najbolji je pokazatelj ozbiljnog pristupa rukovodstva općinske organizacije SBBBiH Visoko u pripremi za predstojeće lokalne izbore.

Posebno raduje činjenica da se svakodnevno veliki broj mladih i stručnih osoba stavlja na raspolaganje Savezu za bolju budućnost prepoznavajući u nama novu snagu koja može izvršiti neophodne društvene promjene i našim sugrađanima učiniti život boljim i ugodnijim. Prisutnim članovima na navedenoj sjednici upućene su smjernice za budući rad i aktivnosti te su isti upoznati i sa projektima Foruma mladih i Foruma žena koji će biti realizirani u narednom vremenskom periodu.

Takođe, definisani su i kriteriji koje trebaju ispunjavati potencijalni kandidati koji će se naći na listi Saveza za općinsko vijeće za naredne izbore. Svjesni teške socijalne situacije i velikog očekivanja građana od Saveza za bolju budućnost, stručni timovi općinske organizacije SBBBiH Visoko već duže vrijeme vrše analizu postojećeg društveno-ekonomskog stanja na području općine Visoko.

Stručne službe za ekonomiju, poljoprivredu, sigurnost građana, infrastrukturu i ruralni razvoj, obrazovanje i kulturu i drugi timovi u izradi su izborne platforme u kojoj će težište biti stavljeno upravo na gore navedene oblasti. Dosadašnjim obilaskom privrednih subjekata koje će biti nastavljeno i u narednom periodu steći će se jasan uvid u stanje u kojem se nalazi naša lokalna privreda.

Imajući u vidu navedeno, Općinski odbor SBBBiH Visoko će za predstojeće izbore ponuditi najbolje i najstručnije kadrove koji će dostojno moći odgovoriti zadacima koji su postavljeni pred sve nas, a to je da od naše lokalne zajednice napravimo uspješnu ekonomsku priču i obezbijedimo bolju, sigurniju i sretniju budućnost za sve stanovnike naše općine.

(VisokoIN.com)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com