OMLADINCI RK BOSNA (U-13) TOKOM VIKENDA NA ZAVRŠNOM TURNIRU ZA PRVAKA BIH U ZENICI; EKIPA DO 16 GODINA STAROSTI NA TURNIRU U NEVESINJU

Omladince RK Bosna Ekonergija Visoko, igrače do 13 godina starosti tokom vikenda očekuje završni turnir za prvaka BiH, kojeg će u Zenici organizovati ŠR Čelik Junior.

Nastupit će osam ekipa podijeljenih u dvije grupe, a mlade visočke rukometne nade će nastupiti u grupi A zajedno sa vršnjacima iz ORK Banja Luka, RK Čapljine i domaćina, ekipe ŠR Čelik Junior.

U grupi B snage će odmjeriti: Izviđač iz Ljubuškog, Zrinjski iz Mostara, Kozara iz Kozarske Dubice i ekipa Gračanice.

Plasman u polufinale će obezbijediti po dvije najbolje plasirane ekipe iz obje grupe.

Turnir je dvodnevnog karaktera, u subotu, 10. juna će biti odigrane utakmice grupnog dijela takmičenja, a susreti za konačan plasman na rasporedu su u nedjelju, 12. juna, veliko finale je planirano od 13 sati i 45 minuta.

S obzirom na dosadašnje partije, dječaci iz našeg grada svakako su u najužem krugu favorita za najviši plasman, tako da im želimo mnogo sreće i sjajne partije na terenu, a izvještaj sa turnira ćemo emitovati u ponedjeljak, 13. juna u našoj redovnoj informativnoj emisiji Info Visoko.

Igrači Bosne do 16 godina starosti, u subotu, 11. juna će nastupiti na petom međunarodnom rukometnom turniru u Nevesinju: Trofej Hercegovine, Milan Tasovac – Tasa.

Visočani će igrati u grupi A zajedno sa mostarskim Veležom i trebinjski Leotarom, dok će u grupi B međusobne duele odigrati cetinjski Lovćen, Hercegovac iz Bileće i domaćin Hercegovina iz Nevesinja.

Nakon susreta grupnog dijela, biće odigrani i dueli za konačan plasman na turniru.

Slaven Mirković