OOSBBBIH VISOKO: Sastanci sa privrednim društvima na području Općine Visoko

Općinska organizacija Saveza za bolju budućnost Visoko na jednoj od svojih prethodnih sjednica donijela je odluku da u narednom periodu rukovodstvo općinske organizacije upriliči posjete privrednim subjektima na području općine Visoko te se na taj način upozna sa poslovnim ambijentom na području općine kao i problemima sa kojima se susreće naša privreda. Kroz program koji je usvojio SBBBIH u kojem se navodi da je pitanje ekonomije i zapošljavanja mladih jedan od prioriteta Saveza, najbolji partneri u realizaciji ovog projekta su prije svega privredna društva.

Najbolji način izlaska iz krize u kojoj se nalaze naše društvo jeste stvaranje pozitivne ekonomske klime i rješavanja problema sa kojima se privrednici susreću. Samo pozitivan privredni ambijent i veća odgovornost nadležnih općinskih struktura prema istim može ubrzati izlazak iz krize i obezbijediti nova radna mjesta. Za otvaranje novih radnih mjesta potrebno je smanjiti opterećenja na poslodavce i privredu.

U ovom trenutku naša privreda je optrećena mnogim materijalnim i nematerijalnim obavezama. S tim u vezi rukovodstvo SBBBIH Visoko upriličilo je i prvu posjetu u firmi ALBEX d.o.o.Visoko gdje su se na licu mjesta u razgovoru sa rukovodećim ljudima ove firme upoznali sa njenim poslovanjem i problemima sa kojima se susreću. Predstavnici ALBEX-a, izrazili su zadovoljstvo na upriličenoj posjeti članova Saveza te iznijeli svoje stavove i vizije kada je u pitanju stvaranje boljeg poslovnog ambijenta za našu privredu. Također, izrazili su očekivanja da će općinske strukture u narednom periodu pokazati malo više sluha za stanje u privrede i biti pravi partneri našim privrednicima u cilju poboljšanja cjelokupne ekonomske situacije.

Normalno je da u trenucima teške ekonomske krize, država i njene ostale strukture i niži nivoi vlasti vode brigu o nosiocima ekonomije, prave programe za ublažavanje krize, definišu mjere i prave bolji privredni ambijent što kod nas, na žalost, nije slučaj. Predstavnici SBBBIH Visoko obećali su da će se boriti da se odnos prema privrednim društvima na našoj općini promijeni. U narednom periodu ovakvi i slični sastanci biće upriličeni i sa drugim privrednim subjektima na području općine Visoko a sve u cilju da se napravi zajednička strategija za stvaranje bolje, kako političke tako i prije svega ekonomske klime koja će privrednicima omogućiti lakše i jednostavnije poslovanje. Rukovodstvo općinske organizacije SBBBIH Visoko čvrsto je opredjeljeno u nastojanju da od općine Visoko napravi uspješnu ekonomsku priču što će rezultirati i napretku u ostalim segmentima našeg društva.

Tako će naredni lokalni izbori biti prilika da građani prepoznaju nastojanje SBBBIH Visoko da se izbori za bolju budućnost svih građana naše općine i stvore sve pretpostavke da od naše lokalne zajednice napravi mjesto ugodno za život i prosperitet, posebno mladih ljudi.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com