Dinka Omanović: Pitanje spalionice davno dogovorena stvar

Na današnjem okruglom stolu koji je organizovala grupacija „Prevent Leather Sarajevo“ d.o.o. Visoko pod nazivom postrojenja ZA TERMIČKU OBRADU – FAMOZNA SPALIONICA na koji uzgred nisam bila pozvana , mada organizatori skupa dobro poznaju moju zainteresovanost za ovaj slučaj, a imajući u vidu informaciju, da se određeni broj pozvanih učesnika ispred lokalne zajednice i općinskih organa pripremio afirmativno diskutovati po pitanju iste,  sebi sam dala za pravo da se kao građanka Dinka Omanović nepozvana pojavim.

U svojim nastupima iznijela sam određene stavove protiv spalionice i ukazala da se Općinsko vijeće Visoko izjasnilo protiv iste , te da imam pred sobom Zaključak broj: UP-I-05/2-23-5-394-6/10-DĐ od 12.07.2011.

Federalnog ministarstva okoliša i turizma u kojem odbijaju Studiju o procjeni uticaja na okoliš investitora „Prevent Leather Sarajevo“d.o.o.Visoko , te mi nije jasna smisao i svrha narednih dešavanja oko spalionice u Visokom. Posebno me zabrinjava činjenica da je gđica. Selma Mašnić današnji okrugli sto nazvala““ PRVOM JAVNOM RASPRAVOM““?? te prvu javnu raspravu zakazanu 20.decembra 2011.godine u 12 h velika sala općine nazvala „DRUGOM“??.

Na osnovu dosadašnjih iskustava a posebno danas viđenog stičem dojam da je pitanje spalionice davno dogovorena stvar, i to van institucija i organa lokalne zajednice, tako da i zvanične aktivnosti po pitanju spalionice doživljavam kao običnu farsu u kojoj pojedinci grubo prekoračujući svoje ovlasti , vođeni ličnim i uskim interesima dezavujišu i potpuno zanemaruju mišljenje i interese građana općine Visoko.

S poštovanjem, Dinka Omanović

(VisokoIN)

Vezani članci

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

U Visokom uhapšen Kakanjac sa vrećicama droge

Visokoin.com

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com