Općina Visoko zapošljava bez javnog konkursa: Amila Koso stručni saradnik u kabinetu općinske načelnice

Uposlenici u Općini Visoko dobili su rješenja o svojim novim radnim mjestima, nakon Ugovora o djelu konačno dobili zvanična radna mjesta. Interesantan transfer je novo radno mjesto Edine Ferizović dosadašnje pomoćnice načelnice za finansije. Novom sistematizacijom gospođa Ferizović je postavljena na mjesto penzionisanog Fehima Memića u službi za društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljena lica, dok je pozicija u službi za finansije bar za sada upražnjena. Razlozi ovakve odluke još nisu poznati.

Amila Koso je konačno dobila radno mjesto, u 2014.godini kandidatkinja sa rednim brojem 2 liste SDA sa prošlih lokalnih izbora koja nije uspjela dobiti dovoljan broj glasova za Općinsko vijeće skrasila se na potpuno novoj budžetskoj poziciji koja se zove “Stručni saradnik u kabinetu Općinske načelnice”, unaprijeđenje je dobila i Hamida Ćatić u službi za katastar i to internim oglasom.

Kada je u pitanju nova sistematizacija, trebali bi se desiti i normalni konkursi za popunu nekih radnih mjesta, a to je prilika da javnost vidi do kojih granica nepotizma i udovoljavanju politički podobnima je spremna ići nova vlast koja je veći dio kampanje na prethodnim izborima upravo gradila na priči o nepotizmu i zapošljavanju bliže i dalje rodbine i politički podobnih prijatelja.