Orlovi zamalo rano odletjeli sa Eura: Srbija u zadnjim trenucima stigla do boda

U okviru grupe C Evropskog prvenstva Slovenija i Srbija su remizirali 1:1.

U novom duelu balkanskih reprezentacija na Euru, koje uvijek privlače posebnu pažnju, slavili su Slovenci, koji su izabranike selektora Dragana Stojkovića Piksija držali u šoku sve do samog kraja susreta.

Nakon poraza u prvom kolu od Engleske, Srbija je izbjegla poraz doslovno u posljednjim trenucima susreta.

Slovenija je mnogo bolje otvorila utakmicu, a izabranici selektora Matjaža Keka su satjerali Srbe na njihovu polovinu terena, ali prvo poluvrijeme ipak je završilo bez golova, 0:0.

U nastavku, Srbija se probudila. Prenijeli su Piksijevi izabranici loptu na polovinu Slovenije i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali čudesni Jan Oblak na golu Slovenije spasio je svoju reprezentaciju.

Slovenci su poveli u 69. minuti susreta.

Karničnik je oduzeo loptu Gaćinovićum, započeo kontru i krenuo naprijed. Lopta je otišla na lijevo krilo do Elšnika koji je ubacio na drugu stativu, a Karničnik je tamo naplatio svoj trud i u trku zakucao loptu u mrežu.

Nakon primljenog gola, Srbija je krenula još ofanzivnije ka Oblaku, ali to nije dalo rezultata, sve do samog kraja.

Iročno, Srbiju je spasao Bosanac. Luka Jović, rođen u Bijeljini, pogodio je glavom nakon kornera u 95. minuti utakmice za konačnih 1:1.

Srbijanski igrači, ali i navijači, izgubili su živce, pa su jedni udarali Slovence na terenu, a drugi ih gađali sa tribina.