Ostaju u pritvoru, šta će otkriti vještačenje mobitela: Kojeg su političara štitili Osmica i Ranko

Prvi reket svijeta Novak Đoković (36) rekao je kako ima poseban odnos s jednim stablom u Melbourneu.
Nakon što je u drugom kolu ovogodišnjeg Australian Opena izbacio domaćeg igrača Alexeija Popyrina, novinar ga je upitao o ponovnom posjetu jednom stablu u botaničkom vrtu u Melbourneu. Đoković je odgovorio: “Postoji jedno određeno drvo s kojim imam poseban odnos, da tako kažem, posljednjih 15 godina.”

“Volim svaki ugao botaničkog vrta. Nevjerovatno blago Melbournea je imati takav park i prirodu usred grada. Povezao sam se s tim stablom. Jednostavno mi se svidjelo. Svidjelo mi se njegovo korijenje, deblo, grane i sve. Stoga sam se prije mnogo godina počeo penjati na njega. To je to, povezali smo se”, dodao je Đoković.

Australski The Age objavio je kako su mještani vidjeli Đokovića da posjećuje drvo nakon što je pojeo juhu od bundeve. “To je posebno stablo, ne želim otkriti koje kako bih ga imao samo za sebe. Ali kad sam kraj njega, osjećam se ponizno. Povezan sam s njim kao sa starim prijateljem.

To drvo je već dugo ovdje, puno duže nego bilo ko od nas. Zamislite koliko mudrosti i energije ima. Zahvalan sam što mogu provoditi vrijeme u prirodi. Tako izgleda svaki moj slobodan dan”, izjavio je Đoković, koji je 2017. na Instagramu objavio fotografiju ispred stabla u Melbourneu te napisao: “Moj prijatelj iz Melbournea. Tako sam sretan svaki put kad se povežemo.”