Osumnjičeni za ubistvo migranta u Bihaću predati Tužilaštvu USK

Istražitelji Sektora kriminalističke policije Unsko-sanskog kantona ispitali su trojicu državljana Avganistana, osumnjičenih za ubistvo migranta u Bihaću, te ih uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predali na dalje postupanje nadležnom tužiocu.

Iz Policije su naveli kako pretpostavljaju da će navedenim licima biti određena mjera zadržavanja, s ciljem adekvatne istrage u ovom predmetu.

Oni se sumnjiče za više krivičnih djela na području Bihaća, prvenstveno ubistva i ubistva u pokušaju, ali i razbojništva, te nanošenje lakših povreda.

Podsjetimo, Policija Kantona Sarajevo juče je uhapsila trojicu državljana Avganistana, koji su osumnjičeni za ubistvo mladog Pakistanca u središtu Bihaća.

Oni su pronađeni u jednoj porodičnoj kući, u opštini Stari Grad Sarajevo.

“Pretresom objekta, u njemu su pronađena dva pištolja, pet metaka, prstenje, narukvica i sat za koje su sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela”, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Inače, migrant koji je hospitalizovan zbog teških tjelesnih povreda nanesenih vatrenim oružjem, trenutno je van životne opasnosti.