Otkaz za pomoćnicu direktora Opće bolnice koja je vrijeđala pacijentkinju

Nakon što je objavljen snimak uposlenice Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, koja se predstavljala kao pomoćnica prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i onda napadala pacijente, danas je razriješena dužnosti.

Kako su saopštili danas, 8. marta, iz Opće bolnice uposlenica koja je neprimjernim ponašanjem narušila ugled bolnice razrješena je dužnosti pomoćnice direktora za ekonomske poslove.

“Disciplinska komisija, koja je formirana u najkraćem roku, nastavlja rad u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

Podsjetimo da je pacijentica iz Sarajeva se požalila na to što pomoćnica prof. dr. ismeta Gavrankapetanovića uvodi druge pacijente preko štele.

Nakon burne rasprave je pokušala oduzeti telefon pacijentici koja ju je snimala.

Portal Radiosarajevo.ba je potražio reakciju od prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, koji je potvrdio da je protiv djelatnice Opće bolnice pokrenut disciplinski postupak.

“Uprava Opće Bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” nakon što je objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju naše uposlenice, upućuje duboko izvinjenje pacijentici.

Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove jeste maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata, te će u skladu sa takvim opredjeljenjem, prema uposlenci koja je svojim ponašanjem narušila ugled institucije biti pokrenut disciplinski postupak i poduzete mjere previđene važećim propisima, a u skladu sa kodeksom ponašanja i odgvornosti uposlenih.

Još jedanput se u ime uposlenih izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu naših građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici”, istakao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.