Otvorena kancelarija Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida sunca

U Visokom je otvorena kancelarija Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca, u ulici Alije Izetbegovića b.b. Svrha joj je pomoći razvoju turizma, ali i boljoj informiranosti turista.

Tim povodom je danas održana pres-konferencija, kojoj su prisustvovali osnivač Fondacije Semir Osmanagić te ambasadori Pakistana, Irana, Egipta, prvi konzul ambasade Malezije u BiH, nekoliko stručnjaka koji su ovih dana učestvovali u istraživanjima, kao i predstavnici Općine Visoko i Turističke zajednica Zeničko-dobojskog kantona.

“Mislim da je Općina Visoko u proteklih nekoliko godina prepoznala razvoj turizma kao jednu od najvažnijih industrijskih grana za presprektive ovog grada, ali i BiH. Drago mi je da je prvi put Ministarstvo turizma Vlade FBiH odlučilo da finasijski pomogne razvoj turističke infrastrukture u Visokom. Uspostavljena je vrlo jaka veza između naučnih istraživanja na areheološkom projektu, razvoja turizma i ekonomije”, naglasio je Osmanagić.

Mersiha Sarač-Čabaravdić iz Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona (TZZDK) naglasila je da je TZZDK od početka partner Fondaciji, a partnerstvo s Općinom Visoko krunisano je otvaranjem ovih prostorija.

Prošle godine 40.000 turista posjetilo je Visoko i Bosansku dolinu piramida. Ove godine se očekuje i veća posjeta.

Vezani članci

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM

Firme i odgovorna lica zaduženi za zimsko održavanje puteva

VISOKOIN.COM

Najmlađi gradski vijećnik / Tarik Halilović napustio Platformu za progres i pristupio SDP-u BiH

VISOKOIN.COM

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM